FSM sorunu çözülmezse kamyoncular kontak kapatacak

Antalya'ya bağlı ilçelerden gelen kamyoncu esnafı temsilcileri, Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Abdullah Sevimçok'u makamında ziyaret ederek 16-22 saatleri arasında ağır tonajlı araçların Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden geçişini yasaklayan kararının kendilerini olumsuz etkilediğini söylediler.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Kasım 2013 20:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
FSM sorunu çözülmezse kamyoncular kontak kapatacak

Kamyoncu esnafı, sorunun çözülmemesi halinde kontak kapatacaklarını açıkladılar.

Alanya, Gazipaşa, Finike, Kumluca, Serik ve Elmalı'dan gelen kooperatif temsilcileri ve taşıma esnafı oda başkanları UKOME'nin trafiği rahatlatmak adına daha önceden almış olduğu ve şu an uygulamada olan akşam 16.00-22.00 saatleri arasında İstanbul Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden ağır tonajlı araçların geçişini yasaklayan kararın bir kez daha gözden geçirilerek köprünün kamyon trafiğine kapatılma saatlerinin biraz daha makul süreye çekilmesini istediler. Yasağın 6 saat olduğunu ve araçların çamlıca gişelerinde 6 saat boyunca bekletildiğini dile getiren temsilciler sebze ve meyve taşıyan kamyonlardaki ürünlerin bozulduğundan yakındılar.

Alanya Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Ahmet Uyar, uygulama nedeniyle kamyoncu esnafının iş yapamaz bir hale geldiğini söyledi. İstanbul UKOME'NİN bu kararı iptal etmemesi halinde kontak kapatma eylemi yapacaklarını ifade eden Finike Kamyoncular ve Motorlu Taşımacılar Kooperatifi Başkanı Mehmet Özcan ise ürünlerinin bozulmaması için köprüden geçmek isteyen şoförlere sürekli ceza yazıldığını belirterek, birçok üyenin ceza puanının dolduğu için iş yapamaz hale geldiklerini belirtti.

Birlik Başkan Vekili ve aynı zamanda Antalya Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Ali Alkan, Gazipaşa Şoförler ve Nakliyeciler Odası Başkanı Mustafa Şahin, Alanya Şoförler Nakliyeciler ve Otomobilciler Odası Başkanı Durmuş Ali Akkaya, Demre Esnaf Sanatkarlar Şoförler ve Nakliyeciler Odası Başkanı Ahmet Özen, Alanya Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Ahmet Uyar, Finike Kamyoncular ve Motorlu Taşımacılar Kooperatifi Başkanı Mehmet Özcan, Fethiye Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Hüseyin Uçar ile çok sayıda kamyoncu esnafının katıldığı toplantıda AESOB Başkanı Sevimçok sorunun çözümü konusunda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına, İstanbul UKOME Daire Başkanlığına ve Valiliğe girişimlerde bulunduklarını, konuyu bir kez daha ilgi makamlara taşıyacaklarını belirtti.

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ndeki 16.00'dan 22.00'a kadar yapılan uygulamanın kamyoncu esnafını ciddi olarak mağdur ettiğini belirten Sevimçok şunları kaydetti:

"Çok önemli bir sorun. 16.00'dan 22.00'a kadar 6 saatlik bir zaman diliminde köprünün kamyon trafiğine kapanması, kamyoncu esnafının hem maddi hem de zaman bakımından zarar etmesine sebep olmaktadır İstanbul trafiğini biraz daha rahatlatabilmek için UKOME böyle bir karar almıştır ama 6 saatlik bir zaman dilimi çok fazladır. Bizim arkadaşlarımızın buradaki ortak görüşleri köprünün kamyon trafiğine kapatılması değildir, köprünün kapatılma süresinin daha makul seviyelere indirilmesidir. En azından saat 17.00'dan 20.00'a kadar trafiğe kapatılmış olsa ve 20.00'dan sonra açılmış olsa arkadaşlarımız bir nebze daha rahat nefes alabileceklerdir. Biz yine arkadaşlarımızın ve başkanlarımızın bu ilettiklerini ilgili yerlere yazışmalar yaparak bildireceğiz. İşin takibini yapacağız. Sonuç alınamazsa arkadaşlarımızın bazı demokratik hakları vardır ve bu haklarını uygulayacaklarını söylüyorlar."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber