Ziraat mühendisleri biraraya geldi

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) Kastamonu İl Temsilciliği, işyeri temsilcileri ile bir araya geldi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Kasım 2013 15:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ziraat mühendisleri biraraya geldi

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) Kastamonu İl Temsilciliği, işyeri temsilcileri ile bir araya geldi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Ilgaz Dağı Kar Hidrolojisi Araştırma ve Eğitim Merkezinde düzenlenen toplantıda 43. dönemde yapılan çalışmalar değerlendirilerek önümüzdeki dönem faaliyet planı gözden geçirildi. İl Temsilcisi Ziraat Yüksek Mühendisi Cihat Sipahi, Ziraat Mühendisleri Odasının çalışmaları hakkında bilgiler vererek, Odanın amaç ve görevlerinin, tarım sektörünün sosyo-ekonomik ve politik bütününe ilişkin olduğunu belirtti. Tarımın ekonomik bir sektör olarak geliştirilmesi yanında, sektörün insan unsurunu oluşturan çiftçilerin ve ziraat mühendislerinin yaşama ve çalışma koşullarının iyileştirilmesinin temel öncelikleri arasında olduğunu belirten Sipahi, Ziraat Mühendisleri Odası Kastamonu İl Temsilciliğinin son yıllarda yapmış olduğu çalışmalarla kurumsal bir nitelik kazanma yolunda önemli adımlar attığını ancak bunun yanında yapılacak önemli işler olduğunu ve bunların hep birlikte işbirliği içinde yapılabileceğini kaydetti. Cihat Sipahi, "İlimizin geleceğine yönelik hazırlanacak olan plan, program vb. çalışmalar ile çeşitli kurum ve kuruluşlar tarafından yapılan konsey, danışma kurulu vb. toplantılar ile panel, sempozyum gibi etkinliklerde; TMMOB bağlı akademik odalara yeteri kadar yer verilmediğini üzülerek belirtmek isterim. İlimizin kalkınma önceliklerinin, sorunlarının, vizyonlarının sürdürülebilir kalkınma ilkeleri temelinde belirlenmesi önemlidir. Yerel düzeyde demokratik katılımın yaygınlaştırılmasının, çok ortaklı ve çok aktörlü yönetişim anlayışının benimsenmesi de son derece önemlidir. Bu bağlamda, TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Kastamonu İl Temsilciliği olarak üzerimize düşen her türlü görevi yapmaya hazır olduğumuzu da ifade etmek isterim" dedi.

Toplantıda, Türkiye ve Kastamonu'da tarımının içinde bulunduğu durum, sorunlar ve çözüm yolları ile meslek alanını ilgilendiren güncel gelişmeler görüşüldü. Ayrıca toplantıda odanın çalışmaları masaya yatırıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber