Trabzon Valisi yetkilerini az buldu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Nisan 2006 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti tarafından düzenlenen söyleşiye katılan Trabzon Valisi Hüseyin Yavuzdemir bazı suçlarda cezaların indirilmesinden şikayet ederek tam yetki istedi.

Yavuzdemir, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti tarafından düzenlenen söyleşiye katıldı. Vali Yavuzdemir, son yaşanan olaylardan sonra silah ruhsatı konusunda kısıtlamaya gittiğini belirterek, ''Fakat ruhsatlı silah ile ilgili işlenen suç hemen hemen çok az'' dedi.

Yavuzdemir, bir şehirde mülki amir ve güvenlikten sorumlu kişinin vali olduğunu ifade ederek, bir arama yapmak için hakimden izin almak gerektiğini söyledi. Yavuzdemir, ''Güvenlikten ben sorumluysam hakimden izin almamam gerek. Tabii bazı özel hallerde bu izne gerek duyulabilir. Güvenlikten sorumluysam yetkilerim tam olmalıdır'' diye konuştu.

Hırsızlık suçunun cezasının indirildiğini belirten Yavuzdemir, ''Cezalar caydırıcı olmayınca her taraf hırsız oldu. Bu yasanın değişmesi gerekir'' dedi. Vali Yavuzdemir, bölücülüğün ve vatan hainliğinin cezasının artırılması gerektiğini de ifade etti. Valileri hükümetin atadığını hatırlatan Yavuzdemir, ''Ben şehrin mülki amiriyim. AK Parti ile organik bir bağım yok ama hükümet programını uygulamak zorundayım'' dedi.

Yavuzdemir, Trabzon'da sokak hakimiyetinin tam anlamıyla kendilerinde olması gerektiğini belirterek, şöyle devam etti: ''İlimizde güvenlik güçlerinin sayısı yeterli değil. Trabzon'da güvenlik güçlerinin sayısı artırılmalı. Öngörülen norm kadronun altında güvenlik sayısı var. Ama önümüzdeki atama döneminde bu sayının artmasını bekliyoruz. Ayrıca, Trabzon'da 1988 yılından beri görev yapan polis memurları var. Bu süre çok uzun.

Trabzon'da bir polis memurunun kalma süresi 8 yıl. Bu sürenin geçmemesi lazım. Bu süre geçtiği zaman ahbaplıklar, dostluklar oluşuyor. Onun için taze kan her zaman iyidir.'' Yavuzdemir, Trabzon'un dışardan gösterildiği gibi bir şehir olmadığını, insanların rahatlıkla sokaklarda dolaştığını, kendisinin de hafta sonu korumasız gezdiğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber