Evsizler kampa alınacak

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan ve yurdun dört bir yanına dağılan Suriyeli mültecilerin sergilediği manzara, hükümeti yeni önlemler almaya itti.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 13 Kasım 2013 08:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Evsizler kampa alınacak

HAKKI KURBAN - ANKARA

Özellikle kış mevsimi öncesi parklarda, bahçelerde ve çeşitli uygunsuz ortamlarda kalan, kimi yerlerde de asayiş sıkıntısı yaratan Suriyeliler tespit edilerek kamplara yerleştirilecek. Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'ın talimatıyla valilikler, gerekli çalışmayı yapmak üzere harekete geçti.

KAYIT ALTINA ALINACAKLAR: Bakan Beşir Atalay'ın, halen kamplarda 40 bin kişilik boş yer olduğunu belirterek valiliklere genelge gönderdiği öğrenildi. Buna göre; valilikler, illerinde uygun olmayan şartlarda yaşayan Suriyelileri tespit ederek hem kayıt altına alacak hem de ilgili birimlere bildirecek. Bu sığınmacılar da, kamplardaki boş yerlere taşınarak yerleştirilecek.

SORUMLULUK VALİLİKLERDE: Kamplardaki çalışmaların Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) kanalıyla yürütüldüğünü hatırlatan yetkililer, "İllerdeki sorumluluğun valiliklerde olduğunu belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber