Geziciler için özel ekip kuruldu

Gezi eylemlerinin Ankara ayağıyla ilgili soruşturmada ‘şüpheli’ sayısı her gün artıyor.

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 13 Kasım 2013 09:50, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
Geziciler için özel ekip kuruldu

Emniyet, görüntüleri izleyerek, kimliklerini belirlediği eylemcileri soruşturma dosyasına şüpheli olarak ekliyor. Şüpheli sayısı şu ana kadar 800'ü buldu. Savcılık kaynakları ilerleyen günlerde şüpheli sayısının daha da artacağını belirtti.

Sanık sayısı 1000'i bulabilir

Gezi eylemlerine destek amacıyla Ankara'da çok sayıda gösteri yapılmıştı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı , gösterilere katılanlarla ilgili olarak 'Toplantı ve gösteri yürüyüşleri yasasına muhalefet' suçundan 6 ayrı iddianame hazırlayarak 137 kişi hakkında dava açmıştı. ' Kamu malına zarar verme', 'Görevli polise direnme' gibi suçlarda sürdürülen soruşturmalar ise tek bir soruşturma dosyasında birleştirildi.

Devam eden soruşturmada 500 kişilik şüpheli sayısının arttığı öğrenildi. Ankara Emniyeti Güvenlik Şube'de oluşturulan özel ekip, 1 ay süren eylemlere ilişkin MOBESE, polis kamerası ile TV görüntüleri üzerinden incelemesini sürdürerek yeni şüpheliler belirledi. Emniyet, görüntülerden tespit ettiği kişileri şüpheli olarak savcılığa bildirdi. Savcılık da bu kişileri soruşturma dosyasına ekledi. Şüpheli sayısının şimdiden 800'ü bulduğu ifade edildi. Bu kapsamda açılan davaların da eklenmesiyle Ankara'daki Gezi eylemlerinde sanık sayısının 1000'e çıkması bekleniyor. Öte yandan Gezi eylemlerinde polis kurşunuyla ölen Ethem Sarısülük'ün avukatı Kazım Bayraktar, mahkemeye başvurarak, sanık polis memuru ifade verirken hazır bulunmak istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber