Yapay kafatası ile hayata döndü

Ordu'nun Korgan ilçesinde yüksekten düşme sonucu kafatasında ağır hasar meydana gelen Recep Ali Küçük'e, Fatsa Avrasya Hastanesi'nde yapay kafatası takıldı ve bu uygulamanın ilçede ilk kez uygulandığı bildirildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Kasım 2013 11:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yapay kafatası ile hayata döndü

Korgan'da özel bir iş yerinde çalışan Recep Ali Küçük, yüksekten kafasının üzerine düşerek ağır yaralandı. Düşme sonrası kafatasının bir bölümü kırılan ve beyin kanaması geçiren Recep Ali Küçük, Avrasya Meditech Hastanesi'nde ameliyata alınarak tedavisine başlandı. 2 ay boyunca yoğun bakımda kalan Recep Ali Küçük, gözlerini olaydan 58 gün sonra açtı. Küçük'ün 58 gün sonra kendine gelmesi doktorları bile şaşırttı. Recep Ali Küçük, Beyin Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. İsmail Karataş tarafından gerçekleşen ameliyatla kırılan kafatası alınarak yerine yapay olarak kafatası yapıldı.

"KENDİMİ İYİ HİSSEDİYORUM"

Gerçekleşen ameliyattan sonra sağlığına kavuşan Recep Ali Küçük, olaydan 2 ay sonra gözlerini hastanede açtığını ifade ederek, "Korgan'da çalışırken 4.5 metre kadar bir yükseklikten düştüm. Düştükten sonraki zamanı hatırlamıyorum. 2 ay sonra kendime gelince kendimi hastanede buldum, konuşamıyordum zaten. 5 gün önce beynimden ameliyat geçirdim. Beynimin üst tarafı açılmış ve sağ tarafa doğru kaymıştı. Sırtımda, göğsümde, suratımda ve kalçamda kırıklar varmış. 2 aydır bu hastanedeydim. Yapay kafatası takıldı. Şu anda kendimi çok iyi hissediyorum. Ağrı acı hissetmiyorum. Opr. Dr. İsmail Karataş'ın sayesinde 4 saatlik bir ameliyatla sağlığıma kavuştum" dedi.

"BU AMELİYAT FATSA'DA İLK"

Ameliyatı gerçekleştiren Beyin Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. İsmail Karataş ise hastanın yüksekten düşme şikayeti ile geldiğini belirterek, "Geldiğinde beyin kanaması ve beyinde ezilme ve kafa tasında, omur ilik, bacaklarda kırılma vardı. Önce acil olduğu için beyinden ameliyat ettik ve kanamasını durdurduk. 3 gün sonra omurunda kırılma olduğu için beline platin koyduk. Kalçasındaki yaralar plastik cerrahlar tarafında tedavi edildi. Kafatasındaki kırık içinde 10 gün önce yapay kemik koyduk. Oradaki şekil bozukluğunu da bu şekilde tedavi etmiş olduk. Bu ameliyatı Fatsa'da ilk defa yaptık. Şu anda hastanın sağlık durumu iyi, birkaç gün içerisinde de taburcu etmeyi düşünüyoruz" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber