Gabar Dağı'nda çatışma: 5 şehit

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Nisan 2006 13:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ŞIRNAK yakınlarındaki Gabar Dağı'nda PKK'lı teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada 5 asker şehit oldu, 6 asker de yaralandı.

Şırnak kırsalında PKK'lı teröristleri etkisiz hale getirmek için operasyon başlatan güvenlik güçleri Güçlükonak İlçesi yakınlaında Gabar Dağı'nda dün akşam saatlerinde kalabalık terörist grubuyla karşılaştı. Güvenlik güçlerinin ?teslim ol' çağrısına teröristlerin ateşle karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı.

Sabaha kadar aralıklarla devam eden çatışmada 1 uzman çavuş ile 2 asker terörist kurşunlarına hedef olarak şehit düştü. Operasyon bölgesinde mayına basan 2 askerin daha yaşamını yitirmesiyle şehit sayısı 5'e çıktı. Çatışmada yaralanan 6 asker de Şırnak Asker Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.
Bölgeye takviye birlikler gönderildiğini belirten yetkililer, bu kesimde yuvalanan teröristlere karşı hava destekli operasyonun genişletilerek sürdürüldüğünü söylemekle yetindi.

Şırnak'ta terör örgütü PKK üyeleri tarafından şehit edilen 5 askerin kimliği belirlendi.

Alınan bilgiye göre, Küpeli Dağı bölgesinde devriye görevi yapan güvenlik güçlerinin, terör örgütü PKK mensuplarınca daha önceden döşenen tuzaklanmış mayına basması ve ardından pusuya düşürülmesi sonucunda şehit olan 1 uzman çavuş ile 4 erin isim ve memleketleri şöyle:

"Uzman Çavuş Murat Tutal (Kırıkkale), komando onbaşı Mükremin Başaran (Ankara), komando er Fatih Erer (Sinop), komando er Ümit Balkan (Kocaeli) ve komando er Adem Öğlü (Ordu)"

Bölgedeki operasyonların sürdüğü bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber