Çizgili sırtlanı öldürmenin cezası 13 bin lira

Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Merkezi Av Komisyonunca koruma altına alınan çizgili sırtlanın avlanılması veya çeşitli şekillerde öldürülmesi durumunda ödenecek tazminat 13 bin lira olarak belirlendi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Kasım 2013 22:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Çizgili sırtlanı öldürmenin cezası 13 bin lira

Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Merkezi Av Komisyonunca koruma altına alınan çizgili sırtlanın avlanılması veya çeşitli şekillerde öldürülmesi durumunda ödenecek tazminatın 13 bin lira olarak belirlendiği bildirildi.

Orman ve Su İşleri Mardin Şube Müdürü Mustafa Altuntaş, AA muhabirine, nesli tükenme tehlikesi altında bulunan, bu nedenle korunması ve doğadaki yaşamını sürdürebilmesi amacıyla Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Merkezi Av Komisyonunca koruma altına alınan çizgili sırtlanın avlanılması veya çeşitli yollarla öldürülmesi durumunda tazminat bedelinin 13 bin lira olarak belirlendiğini söyledi.

Türkiye'de biyolojik çeşitliliği oluşturan önemli türlerden birinin çizgili sırtlan olduğuna dikkati çeken Altuntaş, şöyle dedi:

"Nesli kritik seviyede tehdit altında olan bu tür Mardin, Gaziantep, Hatay, Şanlıurfa ve Şırnak'ta halen yaşamını sürdürüyor. Çizgili sırtlanın doğadaki yaşam döngüsü içinde bulunması ve koruma altına alınan bir tür olması nedeniyle öldürülmesi cezai işlem gerektirir. Bu türün avlanılması neslinin tükenmesine yol açacaktır."

Altuntaş, mevcut biyolojik çeşitliliği mümkün olduğu kadar gelecek nesillere bırakmayı hedeflediklerini kaydederek, vatandaşları hem cezai müeyyidelere maruz kalmamak, hem de biyolojik çeşitliliğin korunmasını sağlamak için duyarlı olmaya davet ettiklerini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber