Şehit Onbaşı, 3 ay önce Ankara'da kendisine mezar yeri ayırtmış

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Nisan 2006 15:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şırnak'ta çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Komando Onbaşı Mükremin Başaran'ın, 3 ay önce izne geldiği memleketi Ankara'nın Haymana ilçesindeki ailesine, "Her an şehit olabilirim" diyerek dedesinin yanından kendisine mezar yeri ayırttığı öğrenildi.

Şırnak'ın Gabar Dağı bölgesinde güvenlik güçleriyle terör örgütü PKK üyeleri arasında çıkan çatışmada, Şırnak Jandarma Komando Tugayı'nda vatani görevini yapan Jandarma Komando Onbaşı Mükremin Başaran'ın şehit olduğu haberi, ailesini yasa boğdu.

Haymana'nın Oyaca beldesinde yaşayan Vedat ve Meryem Başaran'ın tek çocuğu olan Mükremin Başaran'ın, tezkeresine 4 ay kala şehit olduğu öğrenildi. Çitçilikle uğraşan baba Vedat Başaran, oğlunun şehit olacağı haberini önceden beklediklerini söyledi.

Oğlunun 3 ay önce izne geldiğini belirten baba Vedat Başaran, şöyle konuştu: "Oğlum 3 ay önce izne geldiğinde, belde mezarlığında kendisiyle aynı adı taşıyan dedesinin mezarını ziyaret etti. Ziyaretin ardından bize 'Baba dedemin mezarının yanında benim de mezarımı kazın, her an şehit olabilirim' dedi. Biz de oğlumun bu sözleri üzerine dedesinin yanında mezarını kazdık. Ve her telefonda oğlumun şehit olacağı haberini bekliyorduk. Demek ki bugüne kısmetmiş. Mükremin, dünyada tutunduğum tek evladımdı. Acısını yüreğime gömmekten başka çarem yok. Vatan sağ olsun..." Acılı anne Meryem Başaran ise 'şehit annesi' olmaktan her zaman gurur duyacağını belirterek, "En son bir hafta önce oğlumla telefonda konuşmuştuk. Durumunun iyi olduğunu söylemişti. Bugün de şehit olduğu haberini aldık. Acılıyız..." dedi.

DÜĞÜNLERDE YAPILAN GELENEK ŞEHİT İÇİN YAPILDI...
Bu arada, şehit askerin yakınları ve arkadaşları, Mükremin Başaran'ın ailesinin yaşadığı evin çatısına büyük bir Türk Bayrağı astılar. Beldede düğün olan evlerin çatısına Türk Bayrağı asma geleneği bulunduğunu belirten şehit askerin yakınları, "Oğlumuzun şehit olması da bizim için bir düğün günüdür. Çünkü onu vatana kurban verdik.
Bundan daha güzel düğün günü olamaz" diye konuştular. Şehit Başaran'ın cenazesinin, yarın Oyaca beldesinde düzenlenecek törenle toprağa verileceği kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber