Başbakanlıkta renkli 'Aganigi' muhabbeti

Haber Giriş : 06 Nisan 2006 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan'ın danışmanı Cüneyd Zapsu hakkında 'fındık düşmanı' dediği iddia edildiği için Erdoğan'la arası açılan Fiskobirlik Başkanı Salih Erdem, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı Başbakanlık'ta ziyaret etti. Devlet Bakanı Ali Babacan, Sanayi Bakanı Ali Coşkun, AK Parti Grup Başkanvekili Eyüp Fatsa ve Giresun Milletvekili Nurettin Canikli'nin de katıldığı görüşme yaklaşık 2 saat sürdü. Görüşmenin büyük bölümü, beklenenin aksine gergin değil, eğlenceli bir ortamda geçti. Özellikle fındığı tanıtmaya yönelik 'aganigi maganigi' reklamlarıyla ilgili sohbet görüşmeye renk kattı. Görüşmede Fiskobirlik Başkanı Erdem, Erdoğan'a fındık üreticilerinin sorunlarını aktardı. Başbakan Erdoğan da, özellikle kredi sorunuyla ilgili sorunları çözmek için görüşmede Halkbank ve Ziraat Bankası'nın genel müdürlerini arayıp talimat verdi.

COŞKUN'DAN FIKRALAR

Görüşmenin renkli bölümünde ise Başbakan Erdoğan, ünlü aganigili reklamlara değindi ve 'O reklamların faydası oldu mu?' diye sordu. Salih Erdem de, 'Evet, faydası oldu. Ama reklamlara rağmen bazı yerlerde fındık hala yüksek fiyata satılıyor' dedi.

Başbakan Erdoğan da Fiskobirlikçiler'e, 'Ben de Uzakdoğu'da, Kore'de, Japonya'da kızlara bizim fındığı dağıttım, reklamınızı yaptım. Bu kıyağımı unutmayın' diye takıldı. Görüşmede renkli sahnelerden biri de Erdoğan'ı beklerken yaşandı. Heyet Erdoğan'ı beklerken Bakan Ali Coşkun, 'aganigili' reklamları beğenerek izlediğini anlattı. Coşkun, bu reklamlardan yola çıkarak anlattığı çok sayıda Temel fıkrası ile heyet üyelerini kahkahaya boğdu.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber