Şifalı Aşure'nin duası yapıldı

Afyonkarahisar Belediyesi tarafından Afyonkarahisar'ın abide şahsiyetlerinden Mevlana'nın Torunu Sultan Divani Hazretleri'nin anılması amacıyla hazırlanan Sultan Divani Anma ve Şifalı Aşure İl Müftüsü Burhan İşliyen’ in yapmış olduğu dua ile yapıldı.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 15 Kasım 2013 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Şifalı Aşure'nin duası yapıldı

Afyonkarahisar Belediyesi tarafından Afyonkarahisar'ın abide şahsiyetlerinden Mevlana'nın Torunu Sultan Divani Hazretleri'nin anılması amacıyla hazırlanan Sultan Divani Anma ve Şifalı Aşure İl Müftüsü Burhan İşliyen' in yapmış olduğu dua ile yapıldı.

Programa, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'ın yanı sıra İl Müftüsü Burhan İşliyen, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakkı Yazıcı, ATSO Meclis Başkanı Mehmet Çarkgil, Belediye Meclis Üyeleri, işadamları ile kazan sahipleri ile birlikte çok sayıda vatandaş katıldı.

Afyonkarahisar Belediyesi tarafından gelenek haline getirilen Sultan Divani Anma ve Şifalı Aşure programı, her yıl olduğu bu yıl da büyük bir coşkuyla başladı. Mevlevi (Türbe) Camii'nde kılınan İkindi Namazı'nın ardından Mevlevi Camii bahçesinde şifalı aşurenin duasını Kuran'ı Kerim tilavetinin ardından İl Müftümüz Burhan İşliyen yaptı

Daha sonra Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ve kazan sahipleri tarafından, 40 hatimli 29 çeşit hububattan oluşan aşure malzemeleri pişirilmek üzere kazanlara döküldü. Oluşturulan ilk şifalı aşurenin mayası, programa katılan vatandaşlara dağıtılırken, şifalı aşureden almak isteyen vatandaşlar adeta birbirleriyle yarıştı.

40 hatimli 40 kazanda pişirilerek hazırlanacak 60 bin kap aşure, yarın Cuma Namazı'nı müteakip Mevlevi Türbe Camii'nde ve şehrin çeşitli noktalarında dağıtılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber