İHL'li başbakan döneminde İHL, cezaevi yapılıyor

Haber Giriş : 06 Nisan 2006 12:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Karabük'e bağlı Eskipazar ilçesinde, 5-6 yıl öncesine kadar İmam-Hatip Lisesi öğrencilerinin eğitim gördüğü bina, AKP iktidarında ?Yarı Kapalı Cezaevi? haline getiriliyor.

İmam Hatipli Başbakan döneminde, İmam Hatip Lisesi ?hapishane' oluyor

Bu rezillik yeter!

Karabük'e bağlı Eskipazar ilçesinde, 5-6 yıl öncesine kadar İmam-Hatip Lisesi öğrencilerinin eğitim gördüğü bina, AKP iktidarında ?Yarı Kapalı Cezaevi? haline getiriliyor.

Adım adım kapatılıyorlar

1999 yılına kadar 250 öğrencisi bulunan Eskipazar İmam Hatip Lisesi, İmam Hatipli Erdoğan'ın Başbakanlığı döneminde cezaevi olacak. Çıkarılan yasalarla orta kısımları kapatılan İmam Hatip Liseleri'ne bir de katsayı engeli gelince öğrenci sayısı azaldı. Binanın mülkiyeti İlim Yayma Cemiyeti'ne ait. Ancak, bugün çok programlı lise bünyesinde 5 öğrencisi kalan bina bir süre yurt olarak kullanıldı. Şimdi ise, AKP'li milletvekilleri ve ilçe yönetiminin girişimleriyle ?ekonomiye kazandırılacak? denilerek cezaevine dönüştürülüyor.

İşte AKP Gerçeği

İktidarda 4'üncü yıla yaklaşan AKP'nin bu okulların önündeki engelleri kaldıracak çabayı göstermesi beklenirken, binanın cezaevi olarak kullanılması yönündeki girişimlerde bulunması tepki ile karşılandı. Saadet Partisi Karabük İl Başkanı Fatih Karahasan, ?Bu hükümet döneminde en geçerli sektör kapkaç oldu. Bu yüzden en çok lazım olan şey cezaevi. O halde okulları kapatıp cezaevleri açalım! İşte AKP gerçeği bu? dedi.

EBUBEKİR GÜLÜM / ANKARA

Karabük'e bağlı Eskipazar ilçesinde, bundan 5-6 yıl öncesine kadar İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin eğitim aldığı bina, İmam Hatipli bir Başbakan döneminde ?Yarı Kapalı Cezaevi' oluyor. 1999 yılına kadar 200-250 öğrenci ile hizmet veren İmam Hatip'in; orta kısımları kapatılıp, katsayı engeli ile üniversite yolu kapatılınca öğrenci sayısı her yıl sürekli düştü. Bugün Çok programlı lise bünyesinde sadece 5 öğrencisi kalan İmam Hatip Lisesi'nin binası, önce yurt olarak kullanıldı. Şimdi AKP'li milletvekilleri ve ilçe yönetiminin girişimleriyle, bölge ekonomisine kazandırılacağı gerekçesiyle cezaevine dönüştürülüyor.

28 Şubat sürecinde öğrencisizlik nedeniyle kapılarına kilit vurulan İmam Hatiplerden birisi olan Eskipazar İHL binasının, yarı kapalı cezaevi olarak kullanılacağı açıklandı. Yaklaşık 4 yıldır bu okulların önündeki engelleri kaldırması beklenen AKP'nin, ilçe yönetiminin okulun eğitime açılması yönünde gayret göstermesi beklenirken, binanın cezaevi olarak kullanılması yönündeki girişimlerde bulunması hayretle karşılandı.

İlim Yayma Cemiyeti'ne ait olan ve İHL'nin öğrenci sayısının 5'e kadar düşmesiyle Çok Programlı Lisesinin öğrencilerin yurt olarak kullandığı bina, Adalet Bakanlığı tarafından Yarı Kapalı Cezaevi olarak kullanacak. Bakanlığın, ilçeye gönderdiği komisyonun okul binası ve çevresindeki arsayı, cezaevi için uygun gördüğü belirtildi. Binanın Bakanlığa devredilmesine karşılık Cemiyete, İstanbul'dan yeni bir arsa tahsis edileceği öğrenildi.

Öte yandan AKP'li bölge milletvekilleri ve Eskipazar ilçe yöneticilerinin İmam Hatip Lisesi binasının Cezaevine dönüştürülmesi girişimlerini anlatırken övünmeleri ve bunu önemli bir icraat olarak sunmaları, kamuoyunda tepkiyle karşılandı. Konuyu, bölgeye yeni ekonomik kaynak kazandırma açısından yaklaşan AKP'lilerin, ?Eğitim yuvasından cezaevi olur mu? Ne yaptığınızın farkında mısınız?' şeklinde gelen tepkiler üzerine ne yapacaklarını şaşırdıkları belirtildi.

Saadet'ten tepki

Saadet Partisi Karabük İl Başkanı Fatih Karahasan ise olaya sert tepki göstererek, bunun İHL'li bir başbakan döneminde yapılmasının oldukça anlamlı olduğunu vurguladı. Okulun kapatılıp cezaevine dönüştürülmesinin Karabük'te herkesi üzdüğünü belirten Karahasan, ? Bu hükümet döneminde en geçerli sektör kapkaç sektörü oldu. Bu yüzden en çok lazım olan şey cezaevleri olmaya başladı. O halde okul kapatalım, cezaevi açalım. İşte AKP gerçeği bu? dedi.

Bu cezaevinin Ovacık ilçesinde yapılamayınca Eskipazar'a karar verildiğini kaydeden Karahasan, ?İlla bir cezaevi açmayı kafaya koydular ya, onu da İmam-Hatip mezunu bir başbakanın döneminde İmam-Hatip'i kapatarak yapmanın zevkini yaşıyorlardır herhalde? dedi.

Cezaevine giden yolları tıkayan bir kurumu kapatan zihniyetten memlekete hayır gelmeyeceğini söyleyen Karahasan, ? Zinayı serbest yap, Kuran öğrenmeyi ve öğretmeyi yasakla. Eşcinsel evliliğin kanunu çıkart İmam-Hatipleri kapat. Misyonerliğin önünü aç 82 yıllık sonra ilk defa devlet eliyle kilise ve havra onarımını başlat. Cezaevlerini ekonomik kaynak gör. Hangi birini sayalım. Hepsi AKP zihniyeti ürünü? dedi.

Milli Gazete

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber