Bu çarşıda sadece kadınlar çalışacak

ERZURUM'da kadınların sosyal ve ekonomik hayatta daha fazla yer almasını sağlamak için kurulan 'Nenehatun Hanımlar Çarşısı' törenle açıldı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 16 Kasım 2013 18:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bu çarşıda sadece kadınlar çalışacak

Merkez Palandöken İlçesi Hüseyin Avni Ulaş Mahallesi'ndeki 'Nenehatun Hanımlar Çarşısı'nın açılışına, Palandöken Belediye Başkanı Ak Partili Orhan Bulutlar, İl Özel İdare Genel Sekreteri Adnan Yazıcı, Baro Başkanı Faruk Terzioğlu, Erzurum Kalkınma Vakfı Başkanı Erdal Güzel ile çok sayıda vatandaş katıldı. Açılışta konuşan Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, kadınların iş hayatında daha fazla yer alması ve istihdam edilmesi için Yıldızkent semtinde atıl durumda olan kapalı pazar yerini çarşı olarak düzenlediklerini söyledi.

Yaklaşık 2 milyon liraya mal olan, 2 bin 500 metrekare alana kurulu çarşıda 21 işyeri bulunduğunu anlatan Orhan Bulutlar, işyerinde sadece kadınların çalışacağını söyledi. Osmanlı-Rus Savaşı'nda kahramanca savaşan Nene Hatun'un adını çarşıda yaşatacaklarını söyleyen Başkan Bulutlar, "Bayan esnaf işlerinin iyi olduğunu söyleyip şükrederken, erkek esnaf 'İşler hiç iyi değil' diyor. Hanımların pozitif konuşması üzerine böyle bir çarşı yapmayı planladım. Onlara inanıyor ve güveniyorum. Bu çarşısının ikincisine de Yunusemre semtinde yapacağım" diye konuştu.

Nenehatun Hanımlar Çarşısı'nda çocuk giyimi üzerine mağaza açan 6 çocuk, 12 torun sahibi 56 yaşındaki İlknur Değen de "Hanımlar Çarşısı kadınlar için çok iyi bir fırsat. Başkanımıza bize bu imkanı tanıdığı için teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber