TK Başkan Yardımcısı, oğlunu döven öğretmeni şikayet etti

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Nisan 2006 17:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Telekomünikasyon Kurumu (TK) Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Mustafa Alkan, Ankara Fen Lisesi'nde okuyan oğlu Alpaslan Alkan'ın "edebiyat öğretmeni tarafından ağır şekilde dövüldüğü" iddiasıyla Milli Eğitim Müdürlüğü'ne şikayette bulundu.

Alkan, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne verdiği şikayet dilekçesinde, Ankara Fen Lisesi 10. sınıfta okuyan oğlunun, "Edebiyat öğretmeni İ.Y. tarafından önceki gün edebiyat dersinde bütün öğrencilerin önünde ağır şekilde dövüldüğünü" öne sürdü.

Dilekçesinde, "oğlunun çeşitli yerlerinden yaralanması üzerine ilk müdahalenin okulun revirinde sağlık görevlisi tarafından yapıldığını ve 'beyin travması' olarak kayıt düşüldüğünü" anlatan Alkan, ertesi gün oğlunun okul doktoru tarafından da muayene edilerek ilaç verildiğini ifade etti.

"Oğlunun öğretmenden korktuğu, derslerini ve notlarını olumsuz etkileyeceğini düşündüğü için yüzündeki ve vücudundaki yaraların nedenini 'düştüm' diye açıkladığını ancak gerçeği bazı öğretmen ve öğrencilerin haber vermesi üzerine öğrendiklerini" belirten Alkan, Alpaslan Alkan'a doktor tarafından 3 gün rapor verildiğini kaydetti.

"Söz konusu öğretmenin sınıftaki iki öğrenciye de dayak atarak şiddet uyguladığını" iddia eden Alkan, sağlık raporunu eklediği şikayet dilekçesinde, öğretmen ve sorumlular hakkında gerekli yasal işlemlerin yapılmasını istedi.

Şikayet dilekçesinin örneğini Milli Eğitim Bakanlığı Orta Öğretim Genel Müdürlüğü'ne de gönderen Alkan, ayrıca savcılığa da başvuracağını bildirdi. Okul Müdürü Metin Öztürk de, söz konusu öğretmen hakkında soruşturma başlattıklarını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber