Vali Büyükersoy Varto'da

Muş Valisi Vedat Büyükersoy, Varto'ya bağlı İlbey, Ölçekli, Kaynarca, Yılanlı ve Çayçatı köylerini ziyaret ederek halkın sorunlarını dinledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Kasım 2013 13:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Vali Büyükersoy Varto'da

Muş Valisi Vedat Büyükersoy, Varto'ya bağlı İlbey, Ölçekli, Kaynarca, Yılanlı ve Çayçatı köylerini ziyaret ederek halkın sorunlarını dinledi.

Göreve geldiği günden itibaren sürekli ilçe ve köy ziyaretlerinde bulunan Vali Vedat Büyükersoy, Varto'ya bağlı İlbey, Ölçekli, Kaynarca, Yılanlı ve Çayçatı köylerini ziyaret etti. İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür ve Kaymakam Tahir Şahin ile birlikte gittiği köylerde okul, taziye evi, cami ve diğer kamu yatırımlarını inceleyen Vali Büyükersoy, köy heyetleri ile bir araya gelerek sorunları yerinde dinledi. Vali Büyükersoy, ilk olarak yapımı devam eden 50 yataklı Varto Devlet Hastanesi inşaatında incelemelerde bulunarak çalışmalar hakkında bilgi aldı. İlçe Kaymakamı Tahir Şahin ve yüklenici firma sahibinden bilgi alan Büyükersoy, daha sonra ilçeye bağlı İlbey köyüne geçerek yapımı devam eden cami inşaatında incelemelerde bulundu. Camilerin millete ait olduğunu belirten Vali Büyükersoy, "İnşaatına başlanıp da yarım kalan bir cami yoktur. Çünkü milletimiz bu camileri yarım bırakmaz, sahip çıkıp bitirir. Bizlerde elimizden geldiğince kaymakamlığımızın daha önce yaptığı gibi yardımlarımıza devam edeceğiz" dedi.

Ziyaretin ardından taziye evinde köy halkı ile bir araya gelen Vali Büyükersoy, vatandaşların sıkıntılarını dinleyerek sohbet etti. Vatandaşlara yaptıkları yatırımlar hakkında bilgi veren Vali Büyükersoy, derslik sayısını neredeyse iki katına çıkardıklarını belirterek, "Bütçede en büyük payı eğitime aktardık. Sadece Varto ilçemize bu yıl okul yapımı için 8 milyon TL'ye yakın para aktardık. İl genelinde sadece bu yıl 400 kilometre asfalt yol yaptık. Yaptığımız bu hizmetlerin hepsi ekonominin iyiye gitmesiyle oldu. Ekonominin iyiye gitmesi de demokrasiyle oldu. Demokrasinin olmadığı ülkeler her zaman darbelere ve muhtıralara mahkumdur. Onun için bizler ne yapacağız. Okuyacağız, okutacağız ve demokrasimize sahip çıkacağız" dedi.

İlbey köyünün ardından Ölçekli köyüne geçen Vali Vedat Büyükersoy, burada da yapımı devam eden okul inşaatında incelemelerde bulundu. Okul ile ilgili Varto Kaymakamı Tahir Şahin'den bilgi alan Vali Büyükersoy, daha sonra köy okulunda eğitim gören öğrencilerle bir araya gelerek sohbet etti. Öğrencilerin eğitim durumu hakkında bilgi alan Vali Büyükersoy, öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi. Ölçekli köyü camisinin önünde toplanan köylülerle bir araya gelerek çay içen Vali Vedat Büyükersoy, sohbet etmeyi ihmal etmedi. Ölçekli köyünden sonra diğer adresi Kaynarca köyü olan Vali Büyükersoy, vatandaşların davetlerini kabul etti. Kaynarca köyündeki vatandaşlarla uzun süre sohbet eden Vali Büyükersoy, sohbetin ardından köydeki eski okulun yıkılması nedeniyle Kaynarca Köyü Sağlık Ocağı'nda eğitim öğretim gören öğrencileri ziyaret etti. Öğrencilerin okul inşaatı nedeniyle burada geçici bir müddet eğitim öğretim gördüklerini belirten Vali Büyükersoy, "Kaynarca köyümüz Varto'nun en büyük köylerinden biri, bu nedenle buraya 12 derslikli bir okul yaptık. Şu anda okulumuzun ince işleri kaldı, burada sıkışık bir şekilde eğitim görüyorsunuz. Ama okulumuzu yapan müteahhit firmadan sizlerin huzurunda söz aldım, on gün içerisinde yeni okulunuza geçeceksiniz" dedi.

Daha sonra okul inşaatında incelemelerde bulunan Vali Büyükersoy, okulu çok beğendiğini kaydetti. Ardından Çayçatı köyüne geçen Vali Büyükersoy, köy heyeti ile sohbet ederek gündemdeki olayları değerlendirdi. Gittiği tüm köylerde ilk olarak okul ziyaretlerinde bulunan Vali Büyükersoy, Çayçatı köyü okulu öğretmen ve öğrencileri ile bir araya gelerek çocukların okumalarını daha da geliştirmek için bol bol kitap okutmaları ve okuma yarışmaları yapmalarını tavsiye etti. Beraberindeki heyetle bütün sınıfları tek tek gezen Vali Büyükersoy, her sınıfla ayrı ayrı hatıra fotoğraf çektirerek bu fotoğrafları öğrencilerin her birine göndereceğini söyledi.

"SORUNLARINIZ SORUNLARIMIZDIR"

İlçeye bağlı Yılanlı köyüne geçen Vali Büyükersoy, taziye evinde vatandaşlarla bir araya gelerek sohbet edip çay içti. Köy halkının sorunlarını dinleyen Vali Büyükersoy, sorunların çözümü konusunda kapısının daima açık olduğunu belirterek, "Benim kapım her zaman vatandaşlarıma açıktır. İlin valisi ben isem ilçemizin kaymakamı da Tahir Şahin Bey'dir. Sorunlarız sorunlarımızdır. Çözüm için her zaman ben ve kaymakamımız yanınızdayız. Sizleri bekleriz" dedi.

Köy ziyaretlerinden sonra ilçe merkezine geçen Vali Büyükersoy, depreme dayanıksız olması nedeniyle yıktırılan ve yenilerinin yapımı devam eden 12 derslikli Varto İlköğretim Okulu ve 15 derslikli Varto Çok Programlı Lisesi'ni ziyaret ettiler. Okul inşaatlarında incelemelerde bulunan Vali Büyükersoy, "Firma hızlı ve güzel bir şekilde okulumuzu yapmış. Firma ile yaptığımız görüşmede okulumuzu on gün içinde bitireceği sözünü aldık. İnşallah on gün sonra öğrencilerimiz ferah, rahat ve modern bir şekilde eğitimlerine devam edecekler. Kamu ve özel firmalarda yaptırdığımız testlerde bu okulumuzun depreme karşı çok dayanıksız olması nedeniyle hiç beklemeden okulumuzu yıktık. Eğitim öğrenimin aksamaması için de yerine kısa sürede yapılan 15 derslikli bir prefabrik okul inşaatına başladık. Burada da inşaat firmamız hızlı bir şekilde çalışıyor ve okulu 20 gün içerisinde teslim edeceklerini belirtiyorlar. Yani 20 gün sonra ilçemizdeki okul sorunumuz bitmiş olacak" diye konuştu.

Vali Vedat Büyükersoy ve beraberindeki heyet, daha sonra ilçeden ayrıldılar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber