Danıştay başkanını bugün de seçemedi...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Nisan 2006 22:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ender Çetinkaya'nın yaş haddinden emekliye ayrılmasıyla boşalan Danıştay Başkanlığı için yapılan seçimin bugünkü turlarından da sonuç alınamadı.
Başkanlık için 24 oylamanın yapıldığı 6 tur daha gerçekleştirildi.

Seçim için dün yapılan ilk 4 turun ardından bugünkü 5. turun ilk üç oylamasından sonuç alınamaması üzerine, üçüncü oylamada en çok oyu alan iki aday 4. Daire Başkanı Sumru Çörtoğlu ve 3. Daire Başkanı Gürsoy Gönenç, bu turun son oylamasında yarıştılar. Bu turda Sumru Çörtoğlu 40, Gürsoy Gönenç 26 oy aldı. Her iki aday da Danıştay Genel Kurulu'nun salt çoğunluğu olan 48 oya ulaşamadıkları için 6. tura geçildi.

Tüm adayların katılımıyla gerçekleştirilen 6. turun ilk üç oylamasında da sonuç alınamadı. Bu turun üçüncü oylamasında bazı adayların eşit oy olması üzerine 4 başkan adayı final oylamasına kaldılar. Final oylamasında, Sumru Çörtoğlu 22, Başkan Vekili Tansel Çölaşan 21, 3. Daire Başkanı Gürsoy Gönenç 19, 5. Daire Başkanı Turan Falcıoğlu da 19 oy aldı. Bu turda da sonuç alınamayınca 7. tur oylamaya geçildi.

Yine tüm adayların katılımıyla yapılan bu turun ilk üç oylamasında da salt çoğunluk sağlanamadı. Üçüncü oylamada en çok oyu alan Tansel Çölaşan ile Gürsoy Gönenç bu turun final oylamasına kaldı. Final oylamasında, Çölaşan 37, Gönenç 27 oy aldı.

Bu turda çoğunluğun sağlanamaması üzerine geçilen ve ilk üç oylaması yapılan 8. turda yine bazı adaylar eşit oy aldı. Bu turun üçüncü oylamasındaki eşitlik nedeniyle final oylamasına, Sumru Çörtoğlu, Tansel Çölaşan ve Gürsoy Gönenç katıldılar. Bu oylamadan da sonuç çıkmadı. 8. turun final oylamasında, Çörtoğlu 30, Çölaşan 27, Gönenç 22 oyda kaldı.

9. turun ilk üç oylamasında da sonuç alınamadı. Bu turun final oylamasında da alınan eşit oylar nedeniyle Çölaşan, Çörtoğlu ve Başkan Vekili Gönül Önbilgin yarıştı. 9. turun bu son oylamasında Çölaşan ve Çörtoğlu 26'şar, Önbilgin ise 20 oy aldı. Daha sonra geçilen 10. turun ilk üç oylamasında sonuç alınamaması üzerine, üçüncü oylamada en çok oyu alan iki aday Tansel Çölaşan ve Gürsoy Gönenç, bu turun final oylamasında yarıştı. Seçimler için bugün yapılan bu son turda, Çölaşan 39, Gönenç 23 oy aldı. Bunun üzerine seçim, 11 Nisan Salı gününe bırakıldı. Danıştay Başkanı seçilebilmek için Danıştay'ın 95 üyesinin salt çoğunluğu olan en az 48 oyun alınması gerekiyor. Seçimlerde, ilk üç oylamada sonuç alınamazsa üçüncü oylamada en çok oyu alan 2 aday dördüncü turda yarışıyor. Bu turda da sonuç alınamazsa başa dönülerek turlara devam ediliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber