Zorunlu eğitimden sonra okulu bırakanların oranı yüzde 14

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Nisan 2006 13:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Geçen öğretim yılında, zorunlu eğitimden sonra eğitimi bırakanların oranı erkeklerde yüzde 10.5, kızlarda ise yüzde 19 oldu.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Anavatan Partisi İstanbul Milletvekili Emin Şirin'in soru önergesine verdiği yazılı yanıtta, hiç okula gitmeyenlerin yüzde 72'sini kız çocuklarının oluşturduğunu bildirdi. Çelik, ''Haydi Kızlar Okula'' kampanyası ile 175 bin çocuğun okullu olduğunu; çeşitli nedenlerle okula devam edemeyen yaklaşık 50 bin erkek çocuğun da okula kazandırıldığını vurguladı.

Bakan Çelik, 2004-2005 eğitim ve öğretim yılında, zorunlu eğitimden sonra eğitimi bırakanların oranının erkeklerde yüzde 10.5, kızlarda yüzde 19; ülke düzeyinde ise yüzde 14 olduğunu bildirdi.

Çelik, sistemdeki reform çabalarının, güncel müfredatın, öğretimin, öğretmen eğitiminin ve öğretmen kalitesinin geliştirilmesi; bilgi ve iletişim teknolojileri alt yapısının kurulması; fiziksel kapasite ve tesislerin iyileştirilmesi ve eğitime erişimin artırılması alanlarında yoğunlaştığını kaydetti.

Milli Eğitim Temel Kanunu'ndaki ilkelerin, AB ortak eğitim hedefleri ile örtüştüğünü ifade eden Çelik, eğitim kalitesinin artırılması ve seviyesinin yükseltilmesinin, sadece Türk toplumunun potansiyelinin tam olarak kullanılması için gerekli olmadığını; aynı zamanda AB'nin uzun vadeli çıkarlarına da değer katacağını belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber