Erdoğan: Herkes en az bir kez uçağa binsin dedik, buna ulaştık

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Nisan 2006 13:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''(Her vatandaşımız hayatında en az hiç olmazsa bir kez uçağa binmeli) dedik ve şimdi işte onu yakaladık'' dedi.
Başbakan Erdoğan, Gaziantep Havaalanı Terminal Hizmet binasını hizmete açtı. Erdoğan, törende yaptığı konuşmada, göreve geldikleri günden bu yana yeni havaalanları inşa ettirdiklerini, bu adımları modernleşmenin ve çağdaşlaşmanın gereği olduğu için attıklarını söyledi.
Havaalanı yatırımlarını yaparken aklın, ilmin, parayı iyi yönetmenin gereği neyse onu yaptıklarını ifade eden Erdoğan, ''Biz bu adımlarımızı dünyadaki gelişmeleri takip etmek suretiyle atıyoruz. Hükümet olarak hedeflerimizi başta belirledik ve 'Her vatandaşımız hayatında en az hiç olmazsa bir kez uçağa binmeli' dedik. Şimdi işte onu yakaladık'' diye konuştu. Bu konuda otobüs firmalarından şikayetler geldiğini belirten Erdoğan, şöyle konuştu:
''Biliyorsunuz şu anda otobüs firmalarından şikayetler geliyor, üzülüyorum, niye şikayet ediyorsunuz? Bırakın halkımız otobüse de binsin, uçağa da binsin, bununla gurur duyalım, iftihar edelim. Biz kaliteyi artıralım. Eğer bizim insanımızın rekabet gücü artıyorsa, Türkiye gelişiyor demektir. Bunu böyle bilmemiz lazım. Ve tabii şimdi bunun bahtiyarlığı içindeyiz. Bunlar güzel gelişmeler.'' Erdoğan, hükümetleri döneminde, havayolu taşımacılığı sektörünü günün şartlarına uygun hale getirdiklerini ve rekabete açtıklarını kaydetti.

''FİYATLAR MAKUL SEVİYELERE DÜŞMÜŞTÜR''
Yaptıkları düzenlemelerin ardından özel sektörün havayolu taşımacılığına girdiğini vurgulayan Erdoğan, ''Fiyatlar makul seviyelere düşmüştür. Öyle durumlar ortaya çıkıyor, görüyorsunuz, iyice rekabeti artırmak için rakamlar ciddi manada düşüyor. Daha iyi olacak, daha güzel olacak. Hizmette kaliteyi artıracak güzel günler yakın diye düşünüyorum'' dedi.
Havayolu taşımacılığı sektörüne ilişkin belirledikleri strateji doğrultusunda hareket ettiklerini ve sonuçlarını almaya başladıklarını bildiren Erdoğan, şöyle devam etti:
''Bugün sizler de gazetelerden okuyorsunuz. Vatandaşlarımız uçakla seyahat etmek için adeta birbirleriyle yarışıyor. Günler öncesinden bakıyorsunuz uçaklarda yer yok, bu noktaya geldik. Geçen 3 yıl içinde bu sektörle ilgili çok önemli düzenlemeler yaptık. Bu kapsamda tarifeli iç hat yolcu taşımacılığı ve bölgesel havayolu taşımacılığının önündeki yasal engelleri tamamen kaldırdık. Bizden önce bunlar yapılamadı.'' Erdoğan, 2003 yılı ekim ayı sonunda bölgesel havayolu taşımacılığı projesini uygulamaya koyduklarını, bu projeyi uygulamanın da kendilerine kısmet olduğunu söyledi.

''SEKTÖRE REKABET GETİRDİK''
Yaptıkları düzenlemelerle sektöre rekabeti getirdiklerini, havayolu seyahatini her insan için ulaşılabilir bir hizmet alanı yaptıklarını, bundan dolayı da mutlu olduklarını belirten Erdoğan, şunları kaydetti:
''Bugün her vatandaşımız dilerse bir uçak bileti alarak istediği yere havayolu ile ulaşabilme imkanına kavuşmuştur. Rakamlar da havayolunun daha önceki dönemlerle kıyaslandığında çok daha fazla tercih edilir noktaya geldiğini gösteriyor.
Uluslararası sivil hava taşımacılığının Türkiye'ye ilişkin 2015 yılı için belirlediği taşımacılık miktarına biz bu yıl ulaştık. Bu bizim başarımızın nereye geldiğini gösteriyor. Bu, iktidarımızın bu işi nasıl organize edebildiğini, nasıl götürdüğünü, hedeflerine evvel Allah nasıl ulaştığını gösteriyor. Allah'ın izniyle bu konuda daha iyi yerlere ulaşacağız. Batılı bunu yapıyor Türk insanı neden yapmasın, işte yaptık.
Bereketleniyor artık. Toprak da bereketleniyor, cepler de bereketleniyor. Halkımızın cebindeki alım gücü arttıkça, bunlar da artıyor, daha iyi olacak.'' Başbakan Erdoğan, Türkiye'de 2 yıl içinde 10 milyon yolcunun havayolu taşımacılığını tercih ettiğini 3.5 milyon insanın ilk defa uçağa bindiğini ifade ederek, ''Bakın ne güzel, hamdolsun Allah'a'' diye konuştu.
Erdoğan, konuşmasının ardından terminal binasını hizmete açtı. Törene, Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, AK Parti Gaziantep milletvekilleri Ahmet Uzer, Fatma Şahin, Mehmet Sarı, Nurettin Aktaş ve Mahmut Durdu katıldı.
Başbakan Erdoğan, daha sonra terminal binasında incelemelerde bulundu.
Erdoğan, tören alanında, Şehitkamil Belediyesi Mehteran Takımı'nın gösterisiyle karşılandı. Büyükşehir Belediyesi halk oyunları ekibi de gösteri yaptı.
Başbakan Erdoğan, kendisini bekleyenler arasında bulunan Fenerbahçe Spor Okulu'nun öğrencileriyle de kısa süre sohbet etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber