Polis müdürü çoban oldu, koyun güttü: Vali haksız yere görevden aldı. Parti kuracağım

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Nisan 2006 15:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Açığa alınan Zonguldak Emniyet Müdür Yardımcısı Kadir Kuş, Çerkezköy'de çobanlığa başladı.
Açığa alındığını Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi'nde öğrenen Kuş, Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğüne giderek kimliğini teslim etti, resmi kıyafetini çıkartıp sivil kıyafetlerini giydi. Kuş daha sonra köyüne giderek çobanlık etmeğe başladı.

Açığa alındığının öğrendikten sonra Çerkezköy Atatürk Meydanı'nda bir açıklama yapan Kadir Kuş, "Bu hak arama mücadelemin bir başka safhası başlıyor. Bu güne kadar hukuk dışına çıkmadım. Buna rağmen Zonguldak Valiliği beni açığa almıştır. Yani meslekten ilişiğimi kesmiştir. Buna karşı hukuk yoluyla hakkımı arayacağım. Burdan sonra sade vatandaş olacağım. Bundan sonraki hayatımda siyasi parti kurarak yoluma devam edeceğim. Çünkü demokratık yoldan hak arama mücadelesi siyasi parti yoludur. Kuracağım partinin isminin Milli Birlik ve Beraberlik Partisi olacaktır. Beni hastanaye sevkettiler, ayağı aksıyor mu, başı ağrıyor mu, dişi çıkmış mı diye baktılar" dedi.

Basın toplantısını izleyen gazetecilere Türk bayrağı hediye eden Kuş, açıklamasının ardından resmi elbiseleri ile kimlik kartlarını teslim etmek üzere İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne geldi. Ancak İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde parkettiği arabadan inmeyen Kadir Kuş, "Bugün Polis Teşkilatı'nın kuruluş günü nerede emniyet müdürü, neden bana karşılama töreni düzenlemediler" diyerek Emniyet Müdürü'nün kendisini kapıda karşılamasını istedi. Resmi karşılama olmadan arabadan inmeyeceğini belirten Kuş, zor ikna edildi. Emniyet kapısında görevli polis memuruna tekmil verdiren Kuş, daha sonra İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Başkomiser Hasan Tüfekçi'ye, elbiseleri ile kimlik kartını teslim etti.

Resmi elbiselerle İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne giren Kadir Kuş, kimliğini teslim ettikten sonra üzerindeki resmi elbiseyi de çıkararak Emniyet Müdürlüğü'nden sivil elbiselerle çıktı. Girişte tekmil verdirdiği polis memurunu kucaklayarak alnından öpen Kuş, ilginç açıklamalarını burada da sürdürdü. 40 yıldır giydiği elbiseleri bugün çıkarttığını anlatan Kuş, torunu 10 yaşındaki Alper Kuş'un elinden tutarak, "Benim yarım bıraktığım görevi sen tamamlayacaksın" telkininde bulundu.

Kimliğini teslim ettikten sonra resmi elbiseleri çıkarıp sivil kıyafet giyen Kadir Kuş, daha sonra memleketi olan Kırklareli'nin Vize İlçesi'ne bağlı Evrenli köyüne gitti. Kuş burada kardeşinin evinde bulunan koyunları otlatmaya götürürken, "Bundan sonra hayatımızı böyle çobanlık yaparak sürdüreceğim. Çobanlık, Peygamber mesleğidir. Babam beni çobanlık yaparak polis kolejine gönderdi, ne mutlu bana memleketime faydalı olabildiysem" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber