Kocası ve 2 oğlu cezaevinde olan anne, başbakanın açıklamalarından umutlu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın önceki gün Diyarbakır'da kullandığı 'Dağdakiler inecek, cezaevleri boşalacak' sözleri, 2 oğlu ve kocası cezaevinde bulunan Şırnaklı Emine Ötün'ü umutlandırdı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Kasım 2013 23:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kocası ve 2 oğlu cezaevinde olan anne, başbakanın açıklamalarından umutlu

Eşi 9 yıl önce, 2 çocuğu da KCK davasından 2 yıl önce cezaevine konulan Emine Ötün'ün yüreği, Başbakan'ın Diyarbakır'daki açıklamalarının ardından sevinçle doldu. Ne askerin, ne korucuların ne de dağdaki çocukların ölmesini istemediklerini belirten Emine Ötün, 3 tarafın ölümünün de kendilerinin acısı olduğunu söyledi. Emine Ötün, "Recep Tayyip Erdoğan ve Abdullah Öcalan, bu dünyaya bir barış sunsunlar. Çocuklarımıza yazıktır, hayat arkadaşım cezaevinde. Şu an oturduğum ev benim değil ve bu çocuklarla ne yapacağımı bilemiyorum. Yalvarıyoruz artık bu memlekete barış gelsin. Çocuklarımız bu dağlarda hayatını kaybediyor, zindanlarda yaşamları bitiyor. Ne diyeceğimizi bilemiyoruz. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a selamlarımı iletirim, barış olsun artık" dedi.

Her kesime, Başbakan Erdoğan'a destek vermeleri konusunda çağrıda bulunan Emine Ötün, "Öcalan'a ve Erdoğan'a destek verin, Allah rızası için artık durdursunlar bu savaşı, çatışmaları. Müslümanlıktır, barışı istiyoruz. Dün sayın Mesud Barzani Diyarbakır'a geldi. Çok sevindik. Hem Mesud Barzani için hem Erdoğan için çok sevindik. Konuşmaları bizi sevindirdi ve umut verdi. Dünyada birlik olup bu kanı durdurmamız gerek" diye konuştu.

Türkiye'deki tutukluların bırakılmadan ve yasal zemin oluşturulmadan kimsenin dağdan inmeyeceğini aktaran Emine Ötün, "Önce yasal zemin hazırlanmalı ve cezaevleri boşaltılmalı. Ancak sonra dağdan iniş olur. Yoksa kimse, kendini güvende hissetmeden dağdan inmez. Başkan Erdoğan bazı adımlar atmazsa, onlarda inmekten korkar. Daha iyi adımlar atılırsa herkes kendiliğinden iner. Bütün Kürtler kalksın ayağa analara baksın. Yarın bir savaş olursa ben tek ölmem. Sadece benim çocuklarım ölmez. İyi yada kötü herkes ölür. Kurunun yanında yaşta yanar. Poliste bizim kardeşimiz, asker ve PKK'lılar da bizim oğlumuzdur" şeklinde konuştu.

Öte yandan, bir oğlunun 3 yıldır kayıp olduğunu ifade eden gözü yaşlı anne, çocuğunun dağa çıkmasından endişe duyduğunu sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber