Vıp taşımacılığa Büyükşehir'den vize çıkmadı

İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Celil Anık taksi esnafına müjde verdi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Kasım 2013 12:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Vıp taşımacılığa Büyükşehir'den vize çıkmadı

İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Celil Anık taksi esnafına müjde verdi. İzmir'de VIP taşımacılık uygulamasının vize almadığını söyleyen Anık, başta Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti.

VIP Taşımacılık adı altında hizmet veren kurum ya da şahısların taksi esnafının geleceğini ve saygınlığını baltalar durumda olduğunu kaydeden İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Celil Anık, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun , VIP taşımacılık adı altında korsan taksiciliğin yasallaştırılması çabalarına son noktayı koyduğunu belirterek," Başkan Kocaoğlu, tavrını yasal zeminde çalışan ve vergisini ödeyen şoför esnafından yana koyarak, oluşabilecek büyük bir kaosun önüne geçti" dedi.

2014 yılı itibariyle İzmir'de Call Center desteği ile tek numarayla taksi çağırma sistemine geçileceğini hatırlatan Anık, kentte hizmet veren taksilerin Avrupa'nın en genç ve modern filosuna sahip olduğunu bildirdi. Anık, "İstanbul'da başlatılan VIP taşımacılık uygulamasının İzmir'de uygulanmasının sektörde büyük sıkıntılara yol açacaktır. VIP Taşımacılık denilen yöntem bir anlamda korsan taşımacılıktır. Yasa ve yönetmeliklere aykırıdır. Biz dürüst; çalışkan esnafımızın haklarını korumak için bir çok platformda haklılığımızı anlattık. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu da esnafımızın sorunlarına duyarsız kalmayarak; esnafımıza sahip çıktı. Esnafımızın önünü açan bu yaklaşımından dolayı kendisine teşekkür ediyorum" diye konuştu.

İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Celil Anık'ın dile getirdiği soruna duyarsız kalmayan Kocaoğlu, İzmir'de böyle bir sorun yaşanmasına izin vermeyeceklerini söyledi. Kocaoğlu "Taksi esnafının alın teriyle gece gündüz demeden çalışıyor, bazı kişi ya da çevrelerin onların ekmeğine el uzatmasında gönlümüz razı olmaz. Devletine vergi veren dürüst esnafımızın haklarını korumak bizim vazifemizdir. İzmir'deki taksi esnafımız bize güvensin" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber