BDDK'da yönetici konumundaki bürokratların görevden alınmasına yönelik operasyon başladı.

Haber Giriş : 08 Ocak 2004 07:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BDDK'da yönetici konumundaki bürokratların görevden alınmasına yönelik operasyon başladı.

Başkan Tevfik Bilgin görevden alacağı bürokratlar için Başbakanlık'tan 18 danışman kadrosu aldı. BDDK'nın kuruluşundan beri kritik her operasyonda yer alan Başkan Yardımcısı Teoman Kerman görevinden alınarak danışmanlık kadrosuna atandı.
Kerman'la birlikte bir başkan yardımcısı, üç daire başkanı görevlerinden alınarak danışmanlığa getirildi. BDDK'nın yeni Başkanı Bilgin üç hafta önce 18'i danışman, 30'u uzman ve murakıp olmak üzere 89 yeni kadro için Başbakanlığın açıktan atama izni aldı. Görevden alınanlar bu kadrolara yerleştiriliyor. İddialara göre BDDK'daki kadro operasyonu genişletilerek boş durumdaki 13 danışman kadrosu da görevden alınacak yöneticilerin atanmasıyla doldurulacak. BDDK'daki tasfiyenin üç aşamalı bir plan dahilinde sürece yayılacağı belirtiliyor:

1. Aşama: Açıktan atama izni alınan kadrolar üç parçaya bölündü. Bunlardan 30'u murakıp ve uzman, 18'i danışman ve 41'i de diğer görevler için kullanılacak. Diğer görevler kategorisinde yer alan kadroların bir bölümü yeni güvenlik elemanlarıyla doldurulacak.
2. Aşama: Kadroların kullanımında en kritik uygulama danışmanlar seviyesinde yapılacak. Bankaların izlenmesi, değerlendirmesi, alacak - borç protokollerinin sonuçlandırılması, TMSF'deki bankaların yönetimi gibi konuları üstlenen yöneticiler görevlerinden alınarak danışman atanacaklar. Bu bürokratların yerine özellikle Bilgin'le birlikte Halk Bankası'nda çalışmaya başlayan kadroların getirilmesi bekleniyor. Danışman kadrolarından ilki görevinden alınan Başkan Yardımcısı Fikret Sevinç için kullanıldı.
3. Aşama: Kamu Yönetimi Yasası çerçevesinde üst kurullar için bir çerçeve kanun çıkartılacak. Çerçeve kanunla birlikte kadro tahsisleri yeniden belirlenirken, BDDK'nın mevcut kadroları teker teker eski kurumları olan Maliye, Hazine ve Merkez Bankası'na iade edilecek.

Kerman'ın yerine Davaz atandı
BDDK Başkan Yardımcılığı'ndan danışman kadrosuna alınan Teoman Kerman'ın yerine yeminli mali başmurakıp Sabri Davaz getirildi. BDDK Başkan Yardımcısı olan Davaz'ın BDDK'nın yeni Başkanı Tevfik Bilgin ile Hazine'de çalıştığı dönemden arkadaş olduğu öğrenildi. Davaz'ın yeni görevinde uygulamadan sorumlu olacağı ve BDDK'nın bütün operasyonlarında kilit rol üstleneceği belirtiliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber