Kayseri'de okulların su depoları kontrol edildi

KAYSERİ Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ), kent merkeziyle birlikte Talas, İncesu ve Hacılar ilçelerindeki 216 okulun su depolarını inceledi. KASKİ Genel Müdürü Ender Batukan bazı su depolarında bakteri saptandığını belirterek, okul yönetimlerinin uyarıldığını söyledi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 19 Kasım 2013 17:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kayseri'de okulların su depoları kontrol edildi

2 yıldır okulların su depolarını incelediklerini belirtten Ender Batukan, "Çocuklarımızın sağlıklı ve temiz su içebilmeleri için, okullarımızdaki rutin kontrollerimizi gerçekleştirdik. Depolardan ve şebekeden aldığımız örnekleri fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik analiz sonuçlarında içme suyu depolarının geneline bakıldığında, geçen yılki tarama sonuçlarından çok daha iyi olduğunu söyleyebiliriz" dedi.

Okullarda içme suyu depo kullanımının azaldığını da belirlediklerini ifade eden Batukan, "Depo kullanımı olan okulların bir çoğunda depo temizlik ve bakımlarının gerçekleştirildiğini gördük. Ancak ne yazık ki, birçok okulumuzun su depolarında bakteri saptandı. Bu depoların en kısa zamanda temizlenmesi için de, ilgili okul yöneticilerine ve Milli Eğitim Müdürlüğü'ne yazı yazıldı" diye konuştu.

BİNALARDA DA DEPO TEMİZLİĞİNE DİKKAT

Binalarında su deposu kullanan abonelerin de, depo temizliğine dikkat etmesini isteyen Batukan, "Depolarda gerekli bakım ve dezenfeksiyonun yapılmaması nedeniyle sular fiziksel, kimyasal ve bakteriyolojik olarak kinlenmekte ve içilebilirlik ve kullanılabilirlik özelliğini kaybetmekte. Bu da hastalık oluşturan mikropların üremesine neden olmakta" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber