Şırnak'ta Kerkük-Yumurtalık BOTAŞ boru hattında hırsızlık önlendi

Şırnak'ın Cizre ilçesine bağlı Çatalköy köyü Kuştepe mevkiinde devriye gezen jandarma ekipleri Kerkük-Yumurtalık Botaş boru hattında yapılması planlanan hırsızlığı önledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Kasım 2013 19:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Şırnak'ta Kerkük-Yumurtalık BOTAŞ boru hattında hırsızlık önlendi

Jandarma ekipleri hırsızlık için kullanılmak üzere çok sayıda malzeme ele geçirildi.

Şırnak Valiliği'nden yapılan açıklamada şüphelilerin yakalanması için çalışma başlatıldığı belirtildi. Açıklamada, "Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş. Genel Müdürlüğü (BOTAŞ) sorumluluğundaki Kerkük-Yumurtalık Ham Petrol Boru Hattı'nın 97 kilometrelik bölümü Şırnak ili İdil, Cizre ve Silopi ilçelerinden geçmektedir. Boru hattına yönelik sabotaj, hırsızlık gibi olayların önlenmesi maksadıyla İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı birliklerce düzenli olarak devriye faaliyetleri düzenlenmekte ve boru hatlarının korunması sağlanmaktadır. İcra edilen devriye faaliyetleri sayesinde bu güne kadar birçok olayın önüne geçilmiştir. Son olarak 16 Kasım 2013 tarihinde saat 22.30 sıralarında Cizre ilçesi Çatalköy köyü Kuştepe mevkiinde icra edilen devriye faaliyeti esnasında bölgede şüpheli olarak dolaşan dört kişi takibe alınmış ancak gecenin karanlığından faydalanan şüpheliler kaçmayı başarmışlardır. Gelişmeler üzerine jandarma ekiplerince boru hattında yapılan araştırmalar neticesinde şüphelilerin olay yerinde bırakarak kaçtıkları 1 adet jeneratör, 3 adet akü, 1 adet kaynak makinesi, 1 adet matkap, 3 adet vana ve düzeneği ile hırsızlıkta kullanılmak üzere hazırlanmış çeşitli malzemeler ele geçirilmiştir" denildi.

Açıklamada , olay yerinde ele geçirilen malzemelerin incelenmek üzere adli makamlara teslim edildiği ve şüphelilerin yakalanması için çok yönlü olarak çalışmalara başlanıldığı belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber