Kangren olmaktan kurtuldular

Medical Park Tokat Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Dr. Mustafa Beğenç Taşcanov’un başarılı operasyonu ile iki yaşlı hasta kangren olmaktan kurtarıldı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Kasım 2013 18:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kangren olmaktan kurtuldular

Medical Park Tokat Hastanesi Kardiyoloji ekibi bir başarıya daha imza atarak, "Selektif sol kol koroner anjiyografi' adı verilen yöntemle 70 ve 71 yaşındaki hastaları sağlığına kavuşturdu. Medical Park Tokat Hastanesi'ne kollarda uyuşma, ağrı ve güç kaybı şikayetiyle gelen 70 yaşındaki A.Ç.ve 71 yaşındaki A.Y. isimli hastaya yapılan tetkik ve tahliller sonucu sol kol damar tıkanıklığı teşhisi konularak sol kol anjiyografi yapılmasına karar verildi. Anjiyografi sonucunda tam tıkalı olan kol damarlarına stent planlanıldı. Medical Park Tokat Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Dr. Mustafa Beğenç Taşcanov, kol atar damarlarında tıkanıklık çok sık karşılaşılan bir hastalık olmadığını belirterek, "Daha çok sigara içen ve 60 yaş üzerindeki kişilerde kola giden atar damarları tutar. Kol damarları kalp ile parmaklar arasında her hangi bir seviyede tıkanabilir. Genellikle yavaş ilerler. En sık tıkanan atardamar subklavyan (subclavian) atardamardır. Subklavian atardamarı aortadan ayrılıp kola giden damar olup, kol damarları dışında beyinciğe giden vertebral atardamarını da verir. Bu nedenle bu damarın tıkanıklığında kol ve beyin dahil bir çok doku etkilenebilir" dedi.

En yaygın şikayet kolun çalıştıkça ağrıması, kramp girmesi ağrılık hissi, rahatsızlık hissi ve yorgunluk olduğunu ifade eden Taşcanov, "Genellikle istirahatte iken şikayet olmaz. Subklavian atar damar tıkandığında beyine giden kan kol tarafından çalındığı için beyinle de ilgili belirtiler olabilir. Bu belirtiler ise dengesizlik, kısa süreli felçler, ani kan basıncı değişiklikleri, kol nabızlarında azalma, kolda uyuşukluk, morarma" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber