Milletvekili 'af' dedi Erdoğan sinirlendi

Haber Giriş : 12 Nisan 2006 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Terörle Mücadele Yasa Tasarısı TBMM'ye sunulmadan önce doğu ve güneydoğu bölgelerinden 70 dolayında milletvekiliyle dün Mecliz'te özel toplantı yaptı.

Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül ile İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu ve Adalet Bakanı Cemil Çiçek'in de katıldığı toplantıda, Terörle Mücadele Tasarısı'nın bir an önce Meclis'ten çıkarılacağını vurgulayan Erdoğan, demokratik açılımlardan geriye dönüş olmayacağını söyledi.

Erdoğan, "Devlet oradaki vatandaşlarımızın yüzde 95'inin hassasiyetlerini görmek mecburiyetindedir. Bölgede örgüt tabanı yüzde 5'i geçmez" dedi. Bitlis Milletvekili Abdurrahim Aksoy'un "Bölgede genel af talepleri sık sık dile getiriliyor. Bu teröre bir çözüm olabilir mi?" sözlerine tepki gösteren Başbakan, şöyle devam etti: "Terör örgütünü iyi tanıyoruz, talepleri bellidir.

Bu da onların talepleri. DTP eş başkanı Ahmet Türk de bunu söylüyor. O talepler doğrultusunda konuşmayalım, siz kendi tekliflerinizi getirin. Pişmanlık Yasası çıkardık, eve dönüş düzenlemesi yaptık, bunun gereğini yapmadılar. Biz onlara elimizi uzattık, tutmadılar. Şehit cenazelerini görmüyor musunuz? Böyle bir ortamda aftan söz edilemez. Sizin yakınlarınızdan biri öldürülse, devlet affetse ne hissedersiniz? Kaldı ki, bir insanı öldüren kişiyi affetme hakkı devlette de yoktur." DTP'li belediye başkanlarını da eleştiren Erdoğan, "Ben daha Başbakan bile olmadan onlara iyi niyetli ziyaretler yaptım, bakanlarım ziyaret etti. Ama onlar bir türlü terör örgütü diyemedi, terörü telin edemedi. İyi niyetlerimiz boşa çıktı" dedi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber