Diyanet-Sen'den Müftü Kılıç'a eleştiri

Diyanet-Sen Genel Merkez Denetleme ve Adıyaman Şube Başkanı Emin Çil, Adıyaman Müftüsü İmran Kılıç’ın personele hakaret ettiğini iddia etti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Kasım 2013 20:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Diyanet-Sen'den Müftü Kılıç'a eleştiri

Diyanet-Sen Genel Merkez Denetleme ve Adıyaman Şube Başkanı Emin Çil, din görevlilerinin mesai mefhumu gözetmeden gece gündüz çalıştığını vurgulayarak, idarecilerin bu görevlileri motive etmek ve huzur ortamı sağlamak zorunda olduğunu dile getirdi.

Emin Çil, konuya ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Toplum, din görevlilerinin yaptığı hizmetin farkındadırlar. Bu kutsal görevi hizmete dönüştürmek isteyen imam-hatipler ve müezzin-kayyımlar başta olmak üzere tüm personelimiz mesai mefhumu tanımadan gece gündüz çalışmaktadırlar.

Bu nedenle; çalışanların sorun ve sıkıntılarını çözmek motive etmek, huzur ortamı ve daha verimli çalışmalarını sağlamak birinci derece idarecinin yetki ve sorumluluğundadır.

Diyanet-Sen olarak diyanet çalışanların birinci dereceden amiri ve toplumun dini lideri pozisyonundaki Adıyaman il müftüsü İmran Kılıç'ın daha iyi bir vizyona sahip, kuşatıcı ve lider bir yönetici olmasını beklerdik. Ancak İmran Kılıç'ın ilimize atandığı bu kısa süre içerisinde çalışanlar olarak büyük bir hayal kırıklığı yaşadık.

İmam-hatipler ve müezzin-kayyımlarla yaptığı toplantılarda veya bir görevli sıkıntılarını söylemeye gittiği zaman 'Defol git Siz haram yiyorsunuz' diyecek kadar bulunduğu makama yakışmayan ifadeler kullanan İl Müftümüz İmran Kılıç'ın daha dikkatli, saygılı ve sağduyulu olmaya davet ediyorum.

Biz Diyanet-Sen olarak üyelerimiz başta olmak üzere makam, sıfat ve kimliği ne olursa olsun çalışanlarımıza kimsenin hakaret etmesine asla müsaade etmedik, bundan sonra da etmeyeceğiz.

Görevini yapmayanların elbette ki hesabı sorulmalıdır. Ancak bunu yaparken hiç kimseyi aşağılama, hakaret ve küçük düşürmeye hakkı yoktur. Bu sorunlar yönetmelik ve mevzuat doğrultusunda çözülmelidir."

Adıyaman Müftüsü İmran Kılınç ise iddiaları yalanlayarak, "Hayır öyle bir şey kesinlikle yok" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber