Eskişehir'de okulda şiddete karşı önlem

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Nisan 2006 12:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eskişehir Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Emniyet Müdürlüğü, 13 okulda 21 bin öğrencinin öğrenim gördüğü Akarbaşı eğitim bölgesinde olası şiddet olaylarını önlemek için ?Güvenlik Bilgi Merkezi? oluşturdu.

İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Toklucu, yaklaşık 122 bin öğrencinin öğrenim gördüğü Eskişehir'de

okullarda şu ana kadar ciddi şiddet olayıyla karşılaşmadıklarını belirterek, buna rağmen huzurlu ders ortamının bozulmaması için ciddi tedbirler alacaklarını kaydetti.

Okullarda veya okul önlerinde meydana gelebilecek şiddet olaylarının gençler arasında özentiye dönüştüğünü ve olayların birbirini tetiklediğini ifade eden Toklucu, şöyle konuştu:

?Bunun için işi başından sıkı tutmamız gerekiyor. Kentte bu tür üzücü olayların yaşanmaması, yetkililerin tedbir almasına engel olmamalıdır. Bu çalışmalar kapsamında ilk olarak aileleri ve öğretmenleri bilgilendirmek için şiddet ve madde bağımlılığı konulu 122 bin aile ile 7 bin öğretmene broşür gönderdik. Rehber öğretmenler, öğrencilere konferanslar verdi. Yatılı okullara yapılan denetimler sıklaştırıldı.?

Toklucu, İl Emniyet Müdürlüğü yetkilileri ile okul müdürlerinin katıldığı toplantı düzenlediklerini belirterek, bu toplantı sonucunda 13 ilköğretim okulu ve lisenin bulunduğu Akarbaşı eğitim bölgesindeki yoğunluk dikkate alınarak öğrencilerin giriş-çıkış saatlerini değiştirmeye karar verdiklerini bildirdi.

?AMAÇ HUZURLU DERS ORTAMININ KORUNMASI?

Okul bahçelerinin gece aydınlatılması ve okul çıkışlarında emniyetin daha da sıklaştırılması yönünde fikir birliğine varıldığını anlatan Toklucu, şunları söyledi:

?Emniyet teşkilatı, okul müdürleri, öğretmenler, okul aile birliklerinin dahil olduğu Güvenlik Bilgi Merkezi okullarda huzurlu ders ortamının korunması için ailelerin ve öğrencilerin istek ve şikayetlerini yetkililere iletecek. Bu merkezin başında İl Emniyet Müdürlüğü ile Milli Eğitim Müdürlüğü'nden birer yetkili bulunuyor. Okullarda kurulacak güvenlik kamera sisteminin takibi, belirlenen şüphelilerin polise bildirimi gibi çalışmalar koordinasyon içinde gerçekleştirilecek. Zaman zaman bu merkezi oluşturan ilgililer toplantı yaparak çalışmaları gözden geçirecek.?

Toklucu, bazı okullarda güvenliğin sağlanması için güvenlik görevlisi hizmeti satın alıklarına da değinerek, Akarbaşı eğitim bölgesindeki okullarda emniyet güçlerinin belirleyeceği noktalara kamera yerleştirileceğini bildirdi.

Bu çalışmalar kapsamında Atatürk Anadolu Meslek Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nin bahçe duvarının yükseltileceğini ve okul içindeki 48 noktaya 43 projektör yerleştirilip gece de bölgeyi daha güvenli hale getirmeyi planladıklarını ifade eden Toklucu, ?Okul güvenliği için kamera sistemi dahil 85 bin YTL yatırım yapıldı? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber