İstanbul Ünivertesi'nde Bilim Günleri başladı...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Nisan 2006 18:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Üniversitesi'nce (İÜ), "bilime ve topluma katkı sağlamak" amacıyla ilk kez "Bilim Günleri" düzenlendi.

İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Ord. Prof. Dr. Cemil Bilsel Konferans Salonu'ndaki "Bilim Günleri"nin açılışında konuşan İÜ Rektörü Prof. Dr. Mesut Parlak, bilime ve bilimsel araştırmaya değer veren kişi ve kurumları bir araya getiren Bilim Günleri'nin, Türkiye'de bir ilk olma özelliği taşıdığını söyledi.

Mesut Parlak, Bilim Günleri Onur Ödülü'nün ilkinin, "lepra" gibi bir hastalığın tedavisini sağlayan ve bilimin tüm kazanımlarını topluma yaymak için Anadolu'yu karış karış dolaşan Prof. Dr. Türkan Saylan'a verileceğini kaydetti.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Türkan Saylan da, 38 yıl İstanbul Üniversitesi'ne hizmet verdiğini söyledi.

Saylan, 70 yaşını aşmasına karşın hala sosyal konularda çalışmalar yürüttüğünü belirterek, çocukların ve gençlerin çağdaş eğitim imkanlarından mutlaka yararlandırılmaları gerektiğini ifade etti.

Bilim Günleri'nde ayrıca, İÜ Bilimsel Araştırma Projeleri Birimi'nce desteklenen ve 2005 yılında tamamlanmış 600 araştırma ve yayın projesi poster halinde sunuldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber