22 Kasım 2013'den önemli gündem başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Kasım 2013 00:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
22 Kasım 2013'den önemli gündem başlıkları

1- TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Finlandiya Parlamentosu Büyük Komisyonu Başkanı Miapetra Kumpulu-Natri ve "Türk Dünyası Genç Yetenekler Festivali" kapsamında Türkiye'ye gelen sanatçı heyetini ayrı ayrı kabul edecek.

- Çiçek, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ve 81 ilden gelen temsilci öğretmenlerle görüşecek.

(TBMM/11.00/14.00/15.00)

2- Başbakan Erdoğan Rusya'da

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Konstantinovski Sarayı'nda baş başa görüşecek.

- Erdoğan ve Putin daha sonra Rusya-Türkiye 4. Üst Düzey İşbirliği Konseyi Toplantısı'na başkanlık edecek. Toplantının ardından resmi öğle yemeğinde bir araya gelecek Erdoğan ve Putin, mutabık kalınan anlaşmaların imza töreni sonrasında ortak basın toplantısı yapacak.

- Erdoğan, Hermitage Müzesini gezdikten sonra Türkiye'ye dönecek.

(St. Petersburg)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç Washington'da

- Arınç, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden ile görüşecek, Carnegie Endowment for International Peace adlı düşünce kuruluşunda konferans verecek, finans sektöründe faaliyet gösteren şirketlerin üstyöneticileriyle toplantı yapacak.

- Türk Amerikan toplumu mensuplarıyla Türkiye'nin Washington Büyükelçiliğinde bir araya gelecek Arınç, TRT Haber'de canlı yayına katılacak.

(Washington)

2- AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Parlamentolararası Değişim ve Diyalog Projesi kapsamında Türkiye'yi ziyaret eden Finlandiya Parlamentosu üyelerini kabul edecek, Feshane'de 4. Geleneksel Sivas Günleri etkinliğine katılacak.

(Ankara/09.30/İstanbul/14.00)

3- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, 3. Sanayi Şurası kararlarını açıklayacak.

(Ankara/16.30)

4- Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Doğu Marmara KOBİ Zirvesi'nin açılış törenine katılacak, ziyaretlerde bulunacak, sanayicilerle istişare toplantısında bir araya gelecek.

(Kocaeli/10.00-16.30)

5- Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Anemon Otel'de Türk Keneşi (konsey) Eğitim Bakanları 2. Toplantısı'na katılacak. Toplantıda YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya da yer alacak.

(Eskişehir/09.30)

6- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, KKTC'de, İslam İşbirliği Teşkilatı (İTT) Üyesi Ülkeler Su ve Gıda Güvenliği Konferansı'nın açılışına katılacak, Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hamit Bakırcı ile bir araya gelecek. Konferansta İİT Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu da bulunacak.

- Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Meclis Başkanı Sibel Siber ve Başbakan Özkan Yorgancıoğlu tarafından kabul edilecek Eroğlu, Türkiye'nin Lefkoşe Büyükelçiliğini ziyaret edecek ve Yakın Doğu Üniversitesinde ağaçlandırma töreninde bulunacak.

(Lefkoşa)

7- TBMM'den

- TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Maliye Bakanlığının bütçesi, 2014 Merkezi Bütçe Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı ile Merkezi Yönetim Kesinhesap Kanunu Tasarısı'nın maddeleri görüşülecek.

(10.00)

- Sağlık Komisyonu'nda, Tam Gün Yasası ile ilgili tasarı görüşülecek.

(10.00)

8- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, siyaset akademisinde "deneyim ve vizyon paylaşımı" konulu kapanış dersine konuşmacı olarak katılacak.

(Kütahya/19.00)

9- AK Parti Genel Başkan Başkan Yardımcısı Menderes Türel, Kepez'de, Toros Feriha Öpçin İlk ve Ortaokulunun açılışında bulunacak.

(Antalya/13.30)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları izleniyor.

(Şam/Halep)

2- Mısır'da Darbeyi Ret ve Meşruiyeti Destek İçin Ulusal İttifak Hareketi, Rabiatul Adeviyye ve Nahda meydanlarındaki gösterilerin şiddetle dağıtılmasının 100. gününde, "Asrın Katliamı" adı altında darbe karşıtı gösteri çağrısında bulundu.

(Kahire/İskenderiye)

3- Lübnan'ın bağımsızlığının 70. yıl dönümü çeşitli etkinliklerle kutlanacak.

(Beyrut)

4- İran'la, BM Güvenlik Konseyi'nin 5 daimi üyesi ve Almanya (5+1) arasında İran'ın nükleer programına ilişkin müzakerelerin üçüncü turuna devam edilecek.

(Cenevre)

EKONOMİ

1- Okul sütü ihalesi yapılacak.

(Ankara/14.00)

GÜNCEL

1- Akdeniz İçin Birlik Parlamenter Asamblesi Ekonomik ve Mali Konular, Sosyal İşler ve Eğitim Komitesi Toplantısı, TBMM'nin ev sahipliğinde Shangri-La Bosphorus Otel'de yapılacak.

(İstanbul/10.00)

2- R4BİA Platformu öncülüğünde Kudüs Dayanışma Derneğinin desteği ve AKSA Platformu'nun organizasyonuyla Fatih Camisi'nde "Kudüs'ü Kurtarma Cuması" adı altında etkinlik düzenlenecek.

(İstanbul/12.00)

3- Kadın Adayları Destekleme Derneği, daha fazla kadının aday gösterilmesini ve seçilmesini sağlamak amacıyla Dedeman Otel'de yerel seçim kampanyası başlatacak.

(İstanbul/10.00)

SPOR

1- Basketbol THY Avrupa Ligi 6. hafta maçlarında A Grubu'nda Fenerbahçe Ülker, Ülker Sports Arena'da Ukrayna'nın Budivelnik Kiev, B Grubu'nda da Anadolu Efes, deplasmanda İtalya'nın EA7 Emporio Armani takımlarıyla karşılaşacak.

(İstanbul/20.00/Milano/21.45)

2- Spor Toto 2. Lig'de 13. haftanın ilk maçında Beyaz Grup'ta Gaziosmanpaşa ile Sarıyer, Bahçelievler İl Özel İdare Stadı'nda karşılaşacak.

(İstanbul/13.30)

Muhabir: Ekip

Yayınlayan: H. İbrahim Uyar

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber