Emekliler Derneği'nden eşit zam isteği

Türkiye Emekliler Derneği Nazilli Şube Başkanı A. Cahit Coşkun, yazılı basın açıklaması ile 2014 emekli zamlarının eşit uygulanmasını istedi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Kasım 2013 12:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Emekliler Derneği'nden eşit zam isteği

Türkiye Emekliler Derneği Nazilli Şube Başkanı A. Cahit Coşkun, yazılı basın açıklaması ile 2014 emekli zamlarının eşit uygulanmasını istedi.

Ekim ayında gündemin son derece yoğun olduğunu ifade eden Emekliler Derneği Başkanı Cahit Coşkun yayınladığı yazılı basın açıklamasında; "2014 Yılı Bütçesi görüşülmeye başlandı. 2014 yılında kamu çalışanları ve emeklileri için seyyanen zam uygulanacak olması, işçi ve Bağ-Kur emeklileri için de bir beklentiye dönüştü. Türkiye Emekliler Derneği'ne gelen mesajlarda seyyanen zammın bütün emekliler için yapılmasını istemektedirler. 5510 sayılı Kanun'un 55. maddesinin askıya alınması ve 2014 emekli zamlarının eşit uygulanması talep edilmektedir. Aksi durumda, işçi ve Bağ-Kur emeklileri mağdur edilecektir. Üçlü Danışma Kurulu toplandı ve alt işveren işçilerinin sorunlarına çözüm bulunması için bir dizi çalışmalar yapılmaktadır. Hükümetin önerdiği seçeneklere bakıldığında, işçi konfederasyonları ihtiyatlı yaklaşmakta, özellikle alt işveren işçilerinin ücretlerinin asgari ücret seviyesinde olması, kıdem tazminatı ve izin haklarına hak kazanmamalarına yönelik önerilerin çalışanları koruyacak bir güvence olarak görülmemesi, uzlaşmayı zorlaştırmaktadır. Hükümetin sürekli işlerde kadrolu işçi çalıştırmayı tercih etmediği sürece, temel haklara erişilmeme bir sorun olarak gündemde duracaktır. Taşeron işçi çalıştırma sınırlandırılmalı, belirsiz süreli işlerde kamu ve özel kesim kendi işçisini çalıştırmalıdır. Taşeron işçilerinin kıdem tazminatı almadığı gerekçe gösterilerek, yapılacak olan değişikliklerde işçilerin güvencesi olan kıdem tazminatında hak kaybı olmamalıdır" ifadeleri yer aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber