Diyanet'in internet sitesinde çocuklara çizgi film

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Nisan 2006 12:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyanet İşleri Başkanlığı, çocuklarda sevgi, erdem ve iyilik kavramlarını geliştirmek amacıyla, internet sitesinde, "Hüzün Gezegeni" ve "Emre" adlı çizgi filmleri yayınlamaya başladı.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Mehmet Görmez, bugüne kadar çocuklara, gençlere ve ailelere yönelik hem yazılı hem de görsel yayınların eksik olduğunu dile getirerek, bu yönde çalışmalar başlattıklarını belirtti.

Dergiler, kitaplar ve çocuk yayınlarının yanı sıra görsel yayınlardan da faydalanmak istediklerini kaydeden Görmez, "Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bugüne kadar arşivinde biriken görsel yayınları, toplumun tüm kesimleriyle paylaşmak istedik" dedi.

Anadolu'daki bütün yerel televizyonlara, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın arşivinden yararlanma imkanı verdiklerini belirten Görmez, iftar, sahur, kandil ve çocuk programları başta olmak üzere bugüne kadar hazırlanan programları, bu televizyonların kullanımına açtıklarını kaydetti.

Bu anlamda, Diyanet İşleri Başkanlığı'nca daha önce hazırlanan iki çizgi filmi, başkanlığın internet sitesinde herkesin erişebileceği, ulaşabileceği bir imkana kavuşturduklarını söyleyen Görmez, Emre adlı çizgi filmde, bir çocuğun hacca giderken başından geçen olaylar ve sonrasında Kabe'ye varışı anlatılıyor.

İkinci filmin ise "Hüzün Gezegeni" adlı tek bölümlük bir çizgi film olduğunu belirten Görmez, "Bu çizgi film de çocuk ve sevgiyi buluşturan; çocuğun hayatında sevginin ne kadar önemli olduğunu hem annelere ve babalara öğreten hem de çocuklara bunu hissettiren güzel bir çizgi film" dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın internet sitesinde özellikle çocuklara ve gençlere yönelik yayınların süreceğini belirten Görmez, çizgi filmlerin devamının geleceğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber