Bingöllü dershane öğrencisinin ağabeyi: İcralık olduğumuz haberleri yalan

Bingöl'de dershane öğrencisi Metin İnan'ın ağabeyi Bedri İnan, bugün bir gazetede dershane ile icralık oldukları yönünde çıkan haberi yalanladı. Haberle ilgili kendisini arayan muhabirin, "Dershane borcunu ödeyemeyenlere Başbakan yardım edecek." dediğini, kendisinin de "Ben de yani yardım yapılması gerekiyorsa ben de isterim tabi ki öyle olmasını." dediğini aktaran İnan, kullandığı cümlelerin gazetede çarptırıldığını söyledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Kasım 2013 21:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bingöllü dershane öğrencisinin ağabeyi: İcralık olduğumuz haberleri yalan

Bedri İnan, Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) yaptığı açıklamada, önceki gün bir muhabirin kendisini telefonla arayarak, "Bu dershaneler kapanacak. Bingöl'de 600 tane öğrenci mahkemelik. Durumunuz olmadığından dolayı Başbakan yardım edecek. Hani bu para vermeyenlere, dershaneye parayı yatırmayanlara." dediğini söyledi. İnan, şöyle devam etti: "Ben de bunlardan biri olduğumu söyledim. Yani yardım yapılması gerekiyorsa ben de isterim tabi ki öyle olmasını. Aradı zaten bugün gazetede çıktı. Benim söylemediğim şeyler yazıyor orada. Yani bunları ben söylememişim. Söylediklerim zaten şu an size söylediğim gibi."

"İCRA FALAN GELMEDİ BİZE"

İcralık bir durumun olmadığını belirten İnan, "Taksitimiz olduğunda bilgilendiriyorlar arada bir. İcra falan olduğunu söylemediler, yani böyle bir şey gelmedi bize." ifadelerini kullandı.

Gazetede yazılanların kendisine ait olmadığını söyleyen İnan, "Bu yazılanlar, ek yapılanlar bana ait değil yani. Ben böyle bir şey söylememişim. Sabah uykuda telefonla aradılar. Söyledikleri bana taraf şeydi. Olursa tabi ben de sevinirdim." şeklinde konuştu.

Dershanelerin kapatılmasını istemediğini ifade eden İnan, "Dershane önemli bir şey. İster istemez kardeşime bir şeyler öğretiyorlar." dedi.

"ÜÇ YILDIR KARDEŞİM DERSHANEYE GİDİYOR"

'Kardeşini dershaneye gönderdiğine pişman olduğu' gibi bir ifade kullanmadığını belirten İnan, "Üç yıldır kardeşim dershaneye gidiyor. Zaten pişman olsam ilk etapta göndermezdim. Öyle bir şey söylememişim. Dershanemizden memnunuz. Kardeşim gelip söylüyor; 'Öğretmenlerimizden falan memnunum bir sorun yok. İyi öğretiyorlar' diye. Öyle yani." diye konuştu.

Kardeşinin 2 bin 400 liradan indirim yapılarak bin 800 liraya kayıt yaptırdığını belirten İnan, "İlk gittiğimiz de 2 bin 400 liraydı. Bin 800 liraya indirdiler. Biz bunun ilk taksitini verdik. Zaten yeni kayıt olduğu gibi. 2. taksiti ise 3-4 gün geçmiştir yani. Onu da veririz yani yavaş yavaş veririz, bir sıkıntı yok yani. Aydan aya 200 lira öderiz yani, Allah razı olsun, 2 bin 400 liradan bin 800 liraya indiler. Metin'e soruyorum yani. İlgileniyorlar. İnşallah iyi gider yani." açıklamasını yaptı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber