İstanbul'daki trafik polislerinin yarısı soruşturma geçirdi

Haber Giriş : 16 Nisan 2006 08:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Rüşvet iddialarının en yoğun olduğu illerin başında gelen İstanbul'da, son iki yılda vatandaşların trafik polislerinin büyük çoğunluğundan şikayetçi olduğu ortaya çıktı.

Şikayetler üzerine İstanbul'daki bin 514 trafik polisinden 892'si soruşturma geçirdi, 6'sı meslekten ihraç edildi. 16 milyon nüfuslu İstanbul'da trafik güvenliğini ve akışını sağlayan polisler hakkında İstanbul Valiliği ve İçişleri Bakanlığı'na yüzlerce şikayet başvurusu yapıldı. Şikayetleri dikkate alan İstanbul Valiliği ve Emniyet Müdürlüğü 2004 yılında 441 trafik polisi hakkında soruşturma açtı. Bu polisler arasında 5 başkomiser, 1 de komiser yardımcısı yer alıyor. Soruşturma geçiren 441 polisten 337'si ceza almadı. Ancak 22 polise aylık maaş kesimi, 7 polise kıdem tenzili, 74 polise ise kınama cezası verildi. Bir polis memuru rüşvet aldığı gerekçesiyle meslekten atıldı.

2005 yılında ise yine hakkında şikayet başvuruları yapılan ya da rüşvet gibi iddialar bulunan 451 trafik polisi idari soruşturma geçirdi. Bunlardan 370'i hakkında ceza tayinine mahal olmadığı kararı çıktı. 16 polis aylık maaş kesimi, 14 polis kıdem durdurma, 46 polis ise kınama cezası aldı. 5 polis memuru ise rüşvet aldığı gerekçesiyle polislik mesleğinden atıldı. İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah'ın, rüşvet iddialarını en aza indirmek amacıyla göreve başladığında ilk icraatı trafik polisleri üzerine olmuştu. Cerrah, trafik hizmetlerinde görev yapan polislerin büyük bir bölümünün görev yerini değiştirmiş, yerlerine polis okullarından mezun olan ya da Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde çalışan polisleri getirmişti. Bu yıl da polis teşkilatına alınan üniversite mezunu polislerden önemli bir bölümü İstanbul Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü emrine atandı.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber