Kadın subaylar feminist çıktı

Haber Giriş : 16 Nisan 2006 09:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Selçuk Üniversitesi Araştırma Merkezi'nin yaptığı bir araştırmaya göre Türk Silahlı Kuvvetlerin kadın subayların yüzde 95'i bir askerle evli. Gerektiğinde boşanabileceklerini de söyleyen bu kadın subaylar, hayatlarındaki öncelik sıralamasını da, 'annelik-evlilik-meslek' olarak tanımlıyor. 'Türk Silahlı Kuvvetleri'ndeki Kadın Subaylar Örneği isimli araştırmasında, TSK'da görevli 800 kadın subaydan 209'uyla görüşen Araştırma Görevlisi Hurigül Eken çalışmasında, anket, gözlem tekniği, derinlemesine görüşme ve odak grup görüşmesi tekniklerini kullandı. Çalışmadan elde edilen çarpıcı sonuçlar şöyle:

Kadın subayların yüzde 95'inin eşleri de subay. Kadın subayların bu tercihinde, çalışma şartlarının zorluklarının aynı ve eşler arasında empati kurmanın daha kolay olması gösteriliyor.

Eşi ve kendi ailesi arasında dinlenme ve eğlenme tarzları arasında fark olduğunu düşünen kadın subayların oranı yüzde 92.

Giyim kuşamda aileler ile farklı düşünen kadın subayların oranı yüzde 80 iken, bu fark siyasal tercihte yüzde 13, dini tercihte ise yüzde 23.

Kadın subayların yüzde 91'i, ev içi sorumluluk paylaşımında, her işin ortak yapılması gerektiğini düşünüyor.

Eşlerden hangisinin kariyer açısından öncelikli olduğu sorusuna, yüzde 62'si, tercih yapılmamalı yanıtını verdi.

Subaylardan, yüzde 99'u gerektiğinde boşanılabileceğini söyledi.

Kadın subayların yüzde 73'ü, ev içi rol paylaşımı konusunda, müsait olan herkesin her işi yaptığını söyledi.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber