Bankada sıra beklemeye SMS ile son!

Haber Giriş : 17 Nisan 2006 11:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Artık bankalarda sıra beklemeyeceksiniz. Bankaya gitmeden önce atacağınız bir SMS ile hem bankadaki kuyruğu öğreneceksiniz, hem de bankaya gitmeden sıra alacaksınız.

Tümsaş, geliştirdiği Q-SMS sistemi ile bankalarda sıra beklemeye son verecek. Numara veren dijital makinelerin kullanıldığı banka, havaalanı, postane ve hastane gibi sıra beklenen alanlarda Q-SMS büyük kolaylık sağlayacak.

Tümsaş Genel Müdürü Orkun Tosun, Q-SMS ile sıra beklerken harcanan gereksiz zamanın önüne geçileceğini söyledi. Tosun, "Q-SMS ile bankaya gitmeden önce cep telefonundan bir SMS mesajı yollayarak şube yoğunluğu öğrenilebilecek. Hatta sıra almak bile mümkün olacak. Ayrıca kişi sırası yaklaştığında yine SMS mesajı ile bilgilendirilecek" diye konuştu. Tosun, Q-SMS'in özellikle finans kuruluşlarından büyük bir talep gördüğünü söyledi.

Kullanım alanı çok geniş

Tümsaş, 1991 yılında Türkiye'yi ilk kez numara veren makinelerle tanıştırdı. 1991 yılında Vakıflar Bankası ve İş Bankası şubelerinde kullanılmaya başlanan Q-Matic sistemi sayesinde müşteriler arka arkaya dizilerek sıra beklemek yerine, oturdukları yerden dijital göstergelerdeki numaraları takip etmeye başladı. Q-Matic sistemini iki bankayla başlattıklarını ancak sistemin bugün sadece bankalarda değil, havaalanı ve hastaneler de dahil olmak üzere 2 bine yakın noktada kullanır hale geldiğini kaydeden Tosun, "Bu makinelerde günde yarım milyondan fazla insan numara alıyor. Q-SMS de Q-Matic'in bulunduğu her noktada kullanılabilecek bir ürün. İlk etapta ürünle ilgilenenler finans kuruluşları oldu" dedi.

O-Matic'ler müşteri memnuniyeti için önemli bir araç haline geldi

Orkun Tosun, 1991 yılında Türkiye'de kullanılmaya başlayan O-Matic sistemlerinin CRM olarak adlandırılan müşteri memnuniyeti hizmetlerinde önemli bir araç haline geldiğini söyledi. Tosun, "Q-Matic sayesinde bilgisayarlı sisteme geçişle birlikte kartlı sistem uygulamalarını da başlattık. Bugün birçok bankada uygulanmaya başlayan kartlı sistemlerde müşteri sıra numarasını almadan ATM veya kredi kartını sisteme okutuyor, sistem de gelen müşteriyi tanıyarak kurumun belirlediği önceliklere göre numara veriyor. Böylece müşteri önem derecesine göre öncelikli olarak ve sürekli çalıştığı müşteri temsilcisinden en kısa sürede hizmet alabiliyor" dedi.

Referans

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber