İzmir Valiliği'nden fişleme iddialarına açıklama

Son günlerde bazı basın yayın organlarında, İzmir’de "öğrencilerin fişlendiği" ve "mezhep merakı" başlıklı haberlere yer verildiği görülmüştür. Söz konusu bu haberlerin içeriğinde İzmir Emniyet Müdürlüğünün ilimiz genelinde uygulamaya koyduğu sosyal içerikli projelere yönelik hiçbir doğruluk payı bulunmayan bir takım mesnetsiz anlamlandırma ve aktarmaların yapıldığı görülmektedir

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 30 Kasım 2013 14:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İzmir Valiliği'nden fişleme iddialarına açıklama

Son günlerde bazı basın yayın organlarında, İzmir'de "öğrencilerin fişlendiği" ve "mezhep merakı" başlıklı haberlere yer verildiği görülmüştür. Söz konusu bu haberlerin içeriğinde İzmir Emniyet Müdürlüğünün ilimiz genelinde uygulamaya koyduğu sosyal içerikli projelere yönelik hiçbir doğruluk payı bulunmayan bir takım mesnetsiz anlamlandırma ve aktarmaların yapıldığı görülmektedir.

İl Emniyet Müdürlüğü tarafından ilimiz genelinde hangi düşünceye ve görüşe sahip olduğuna bakılmaksızın; başta çocuklarımız ve gençlerimiz olmak üzere tüm bireylerimizin-vatandaşlarımızın suç ve suç ortamından korunmalarına yönelik olarak bilgilendirme amaçlı bir takım projeler ve sosyal faaliyetler yürütülmektedir.

Yapılan tüm bu gayretli çalışmalar ile güvenlik hizmeti götürülen vatandaşlarımızın sorunları yerinde tespit edilerek, kamu kurum ve kuruluşları nezdinde çeşitli çözümler üretilmeye çalışılmaktadır. Bu bağlamda, sosyal devlet anlayışımızın vazgeçilmez bir parçası olan geleceğimizin teminatı çocuklarımız başta olmak üzere tüm bireylerimizin her türlü suç ve suç ortamından korunması, uyuşturucu ve madde bağımlılığına karşı bilinçlenmesi, hayatlarının güven içerisinde sürdürülmesi ve başta cinsel istismar olmak üzere her türlü istismardan uzak tutulması hedeflenmektedir.

Söz konusu edilen bu çalışmalar kapsamında yürütülen 'Güvenli Hayat ve Güvenli Gelecek için Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP)' çatısı altında hazırlanan 'Gönül Kapısı Projesi' ile de; ilimizde sosyal korunma ve sosyal desteklere ihtiyacı olabilecek istismara açık dezavantajlı toplum kesimlerine ulaşılarak sosyal ve kültürel yönden katkı sağlanması, suç ve suç ortamıyla mücadele konularında bilinçlendirilmesi maksadıyla çalışmalar yapılmaktadır. Bu kapsam ve amaca matuf olmak üzere; okul idarecileri, okul aile birliği başkanları ve İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde görev yapan okul irtibat görevlileri tarafından bir takım toplantılar ve görüşmeler yapılmaktadır.

Büyük gayretler içerisinde yapılan tüm bu faaliyetler; cinsiyet, din, dil, ırk, mezhep ve hiçbir siyasi görüş ayrımı yapılmaksızın Anayasa ve Kanunlarımızda belirtilen sosyal hukuk devleti anlayışına uygun olarak yürütülmektedir. Ancak, kanuni ve insani mesuliyetler çerçevesinde yapılan tüm bu çalışmalarda oluşabilecek kişisel yanlışların kabul edilmesi de mümkün olmayıp her türlü inceleme ve denetime açık olduğu gerçeği de ortadadır.

Neticede, medyada yer alan haberlerin hiçbirisi gerçeği yansıtmamakta olup, çocuklarımız ve gençlerimiz başta olmak üzere dezavantajlı ve sosyal korunma ihtiyacı olanlara yönelik olarak iyi niyetlerle yapılan özverili ve içtenlik dolu gayretli çalışmaları da bir o kadar yaralamaktadır. İddia edilen hususların kabul edilmesi asla mümkün değildir. Bu nedenle, siz değerli vatandaşlarımızın bu tür asılsız haberlere kesinlikle itibar etmemeleri hususu kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber