Türkiye G-20 dönem Başkanı oluyor

1 Aralık 2014’ten itibaren G-20 Dönem Başkanı olacak Türkiye, bugünden itibaren ise 3 yıl boyunca platformunun yönetiminde yer alacak.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 01 Aralık 2013 23:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Türkiye G-20 dönem Başkanı oluyor

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Türkiye'nin yarından itibaren 3 yıllık süre için, G-20'nin temel yönlendirme mekanizması olan üçlü yapı (Troyka) içerisinde yer alacağını bildirdi. Babacan, yaptığı yazılı açıklamada, Troyka'nın bir önceki, mevcut ve bir sonraki dönem başkanlarından oluştuğunu ve G-20'nin gündeminin oluşturulması, G-20 bünyesindeki devamlılığın sağlanmasında önemli rol oynadığını belirtti.

LİDERLER ZİRVESİ TÜRKİYE'DE

Türkiye'nin 1 Aralık 2014 tarihinden itibaren G-20 Dönem Başkanlığı'nı üstleneceğini bildiren Babacan, 2015 yılı Liderler Zirvesi'ne de Türkiye'nin ev sahipliği yapacağını sözlerine ekledi.

GÜNDEME YÖN VERECEĞİZ

Başbakan Yardımcısı Babacan, Türkiye tarafından üstlenilecek en önemli uluslararası sorumluluklardan biri olan G-20 Dönem Başkanlığı ve Troyka üyeliği ile küresel ekonomik gündeme doğrudan yön verme imkanına sahip olunacağına işaret ederek, "G-20 Dönem Başkanlığı, ülkemizin gerçekleştirdiği köklü dönüşümün uluslararası alanda daha güçlü bir şekilde tanıtımına önemli katkı sağlayacaktır" değerlendirmesinde bulundu.

ÜRETİMİN %90'INI YAPIYOR

G-20'nin, küresel hasılanın yaklaşık yüzde 90'ını, ticaretin yüzde 80'ini, nüfusun ise üçte ikisini temsil ettiğine dikkati çeken Babacan, "G-20, ekonomik ağırlığının yanında, tüm ülkeleri bir araya getirerek küresel ekonomik işbirliğinin en temel platformu olarak işlev görmektedir" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber