Türk Sağlık Sen, Ondokuz Mayıs Üniversitesinde yaşanan olaylar hakkında basın açıklamasında bulundu.

Haber Giriş : 09 Ocak 2004 23:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Sağlık Sen, Ondokuz Mayıs Üniversitesinde yaşanan olaylar hakkında basın açıklamasında bulundu.

Türk Sağlık Sen Başkanı Önder Kahveci, son 3,5 yıldır Ondokuz Mayıs Üniversitesinde farklı bir yönetim anlayışının benimsendiğini, üniversitede görev yapan toplam 650 pöğretim üyesinin 300'ü hakkında disiplin soruşturması başladığını belirtti. Kahveci açıklamasında, bu sayının 25 yıllık üniversite tarihinde açılan toplam soruşturma sayısının 8 katı olduğunu vurguladı.

Yapılan açıklamada ayrıca, "Son 3,5 yılda 300´e yakın öğretim elemanı kadrosu ilan eden bir üniversitede, senatonun belirlediği kriterlerin 10 katı puan ve bilimsel araştırması olan kişilere kadro verilmemesinin vahameti bir tarafa, kadrosu verilmeyenlerin tamamına yakınının sendikamızın üyesi olması elbette ki bir tesadüf değildir. Ayrıca görevlendirilen diğer adı ile sürülen öğretim üyelerinin sendikamızın üyesi olması Ondokuz Mayıs Üniversitesi yönetiminin sendikamız hakkındaki düşüncelerini açıkça ortaya koymaktadır." denildi. Kahveci ayrıca bugüne kadar 3 öğretim üyesinin görevine son verildiğini, hiç yurt dışı eseri olmayanların profesör olarak atandığını, üniversitede 9-10 uluslar arası eseri bulunan yardımcı doçentlerin görev süresi uzatılmayarak görevlerine son verildiğini belirtti.

Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Kahveci, üniversite derhal bir normalleşme sürecinin başlatılması gerektiğini aksi halde her türlü hukuki ve kamusal süreci başlatacaklarını belirtti

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber