Vizesiz Avrupa'ya vize aldık

AB Bakanı Bağış, Türkiye'nin vizesiz Avrupa'ya vize aldığını belirterek, "AB sınırların içine hapsolmuşluğun değil, sınırsız dostluğun adresi olmalıdır" dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Aralık 2013 12:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Vizesiz Avrupa'ya vize aldık

Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu 73. Toplantısı, TBMM'de başladı. Toplantıda konuşan AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış demokrasinin kalbi, özgürlüğün beşiği ve milli egemenliğin tecelligahı olan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin, özellikle son 11 yılda Türkiye'nin AB sürecinin arkasındaki en önemli itici güç olduğunu, ülkenin reform katalizörüne dönüştüğünü söyledi.

AB'ye uyum sürecinde yapılan köklü reformların bu Meclis'te yapıldığını ve 'çıkmaz' denen kanunların buradan çıktığını belirten Bağış, TBMM'nin, her zaman AB sürecine sahip çıktığını kaydetti.

AB sürecinde 3,5 yıl aradan sonra bir faslın açılması, son yıllardaki en objektif ve dengeli İlerleme Raporu'nun yayınlanması ve nihayetinde vize konusundaki somut gelişmeyle Türkiye-AB ilişkilerinin yeni bir ivme kazandığının altını çizen Bağış, şöyle devam etti:

"Bugün bu toplantımızı vize konusunda yaşanan tarihi bir gelişmeyle taçlandırmanın mutluluğunu ve heyecanını paylaşıyoruz. Evet, vizesiz Avrupa'ya artık vize aldık diyebiliriz.

Mutabık kaldığımız ortak yol haritası çerçevesinde 3-3,5 yıl sonra artık Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Schengen bölgesine vizesiz girebileceklerdir. Dostum Füle'nin deyimiyle artık vize konusunda 'İnşallah'tan 'Nihayet'i yakaladığımız bir gelişmeyi kaydettik."

Vize muafiyeti sağlanmasının, Türkiye'nin AB üyeliği ve müzakerelerde bütün fasılların açılması kadar etkili bir yakınlaşma ve bütünleşme hamlesi olacağını vurgulayan Bağış, "Ne mutlu ki vize vermemek için işi yokuşa süren ülkeler artık yokuşta kendilerinin kaldığını anlamışlardır. AB, sınırların içine hapsolmuşluğun değil, sınırsız dostluğun adresi olmalıdır. Türkiye kendi kendini vize duvarıyla tecrit eden değil, kapılarını kardeşliğe ve işbirliğine açmış bir AB görmek, onun üyesi olmak istemektedir" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber