Sağlık hizmetlerinde Başiskele farkı

Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz’ın talimatıyla, Sağlık İşleri Müdürlüğü; 4.5 yılda sağlık alanında önemli işlere imza attı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Aralık 2013 13:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sağlık hizmetlerinde Başiskele farkı

Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz'ın talimatıyla, Sağlık İşleri Müdürlüğü; 4.5 yılda sağlık alanında önemli işlere imza attı. Vatandaşa yerinde hizmet vermek amacıyla göreve geldiği ilk dönemde Başiskele Semt Polikliniğini hizmete aldı. Polikliniği belediye imkanlarıyla tam teşekküllü olarak inşa eden Başiskele Belediyesi Kocaeli'de Sağlık Hizmetlerinde fark yaratacak icraatlara imza attı.

Başiskele Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğünün, 'Sağlık Olsun' adı altında başlattığı genel sağlık taramalarından 5 bin 36 vatandaş ücretsiz olarak yararlandı. 570 çocuk, 930 yetişkin vatandaş göz taraması, diabet, kanser ve 320 kişiye mobil kalp taramaları ile rehberlik hizmetleri verildi.

Kocaeli'de bir ilk olarak Başiskele Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü'nde e-psikolog ve psikolojik destek birimi hizmet veriyor. Psikolojik destek birimi, 1384 psikoterapi ile vatandaşa yardımcı oldu, olmaya da devam ediyor. 130 öğretmen ve veliye de bu noktada destek veriliyor. 'Bilinçli anneler sağlıklı nesiller' konulu seminer ve bilinçlendirme çalışmalarımızla 70 anne ve anne adaylarına temel çocuk bakımı konusunda faydalı eğitimler verildi.

Telefonla 'Sağlık Danışmanlığı' hizmetini yürüten Başiskele Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü, hastanelerden randevu almakta zorlanan vatandaşlara yardımcı oluyor. Hastaneye götürecek kimsesi olmayan vatandaşlara bizzat refakat ediyor. Bu güne kadar, Başiskele Belediyesince, 4733 kişiye telefon ve internet yoluyla sağlık danışmanlığı hizmeti sunuldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber