Kaymakam Okur, İİBF öğrencilerine kaymakamlık mesleğini anlattı

Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur, Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Nazilli İktisadi İdari Bilimler Fakültesi'nde (İİBF) öğrenim gören öğrencilere ‘Kaymakamlık’ mesleğini anlattı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Aralık 2013 13:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kaymakam Okur, İİBF öğrencilerine kaymakamlık mesleğini anlattı

Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur, Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Nazilli İktisadi İdari Bilimler Fakültesi'nde (İİBF) öğrenim gören öğrencilere 'Kaymakamlık' mesleğini anlattı.

Yurt-Kur'a bağlı öğrenci yurtlarının konferans salonlarında bir araya geldiği öğrencilere, 2 gün süren kariyer sohbetlerinde deneyimlerini paylaşan Kaymakam Okur, "Kaymakam olmak zor, kaymakamlık kolaydır. Önce çalıştığın işte mutlu olacaksın. Mutlu olacağın işi seçeceksin. Devlet memuru olmak için okumak çözüm değil hayattan kaçmaktır. Geleceğinizi kurmak için kendinize önce hedef seçmelisiniz. Özgüveninizi sağladıktan, karamsarlıktan kurtulduktan sonra, öncelikle derslerinizde başarılı olmak zorundasınız. Bunun için dersi derste dinleyip, sadece sınav için çalışmadan, hayatınızı adayacağınız, mutlu olacağınız mesleğe sahip olmak için çalışmak zorundasınız. Başarının en önemli anahtarı çok çalışmak, çok kitap okumaktan geçer. Bizim zamanımızda üniversite mezunları sayısı az iken bugün 2 milyona yaklaştı. Ancak düzenli ve çok çalışanın iyi bir meslek edinebildiği günümüzde en önemli hedefiniz karamsar olmadan özgüvenli bir şekilde okumanızdır" dedi.

Kız ve erkek öğrencilere şikayet ve dileklerini soran Kaymakam Okur'a öğrenciler, en çok ulaşım giderlerinin yüksek olması, öğrenci servisi desteğinin verilmesi ve sağlık konularında yurtlarda tıbbi personelin bulunmasını istedikleri, ayrıca 2. eğitim gören kız öğrencilerin okul yakınlarında zaman zaman sözlü taciz olaylarına maruz kalmaları nedeniyle güvenlikleri konusunda destek istediler.

ÖĞRENCİLERİ TİCARİ OBJE OLARAK GÖRENLERE TEPKİ GÖSTERİLDİ

Kaymakam Okur, öğrencilere ilçede yaşadıkları sıkıntıları olup olmadığını sorduğunda bazı öğrenciler ulaşım sıkıntısı yaşadıklarını, bazı taksicilerin çok fahiş ücretler istediklerini, minibüs ve servis ulaşımlarında ise yurt ücretlerinin aylık 141 TL olmasına rağmen ulaşım ücretinin 180 TL'yi geçtiğini belirtti. Bazı öğrenciler ise Nazilli merkez Sümer Kampüsünde ikinci öğretimden çıktıkları geç saatlerde tacize uğradıklarını ifade etmeleri üzerine Kaymakam Okur gerekenin yapılacağını ve gerekli tedbirlerin alınacağını ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber