Menemen Belediye Başkanı'na hapis cezası

Menemen Belediyesinde geçen yıl Ocak ayında gelen hırsızlık olayının ardından hakkında "görevini kötüye kullanmak" suçlamasıyla dava açılan hakkında 6 ay 7 gün hapis cezası verilen Belediye Başkanı Tahir Şahin,

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Aralık 2013 15:25, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Menemen Belediye Başkanı'na hapis cezası

CHP İlçe Başkanlığı'nda düzenlenen "Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkının Verilmesinin yıl dönümü" etkinliğine katılan Şahin, belediyedeki hırsızlık olayıyla ilgili kendisine "görevi kötüye kullanmak" suçlamasıyla hapis cezası verilmesini şaşkınlıkla karşıladığını belirtti. Hırsızlığı yapan kişilerin yakalandığını hatırlatan Şahin, kasayı açan soyguncuların ele başının şoförünün çıkmasından büyük üzüntü duyduğunu, hayatında ilk kez böyle bir sıkıntı yaşadığını belirtti.

Olayın ardından dönemin AK Parti İlçe Başkanı Arif Kuran'ın kendisini suçlayıcı nezaketsiz ve mesnetsiz açıklamalar yaptığını, ve suç duyurusunda bul söyleyen Şahin, "Konu yargıya intikal etti. Yargılama sürecinde memur arkadaşlarımız beraat etti. Her ne hikmetse biz 6 ay 7 gün ceza alıyoruz. Siyasi bir cezadır bu. Kamuoyu bunu kendisi takdir edecek" dedi.

-"Başkanlığımın düşme durumu yok"

Verilen mahkeme kararına itiraz ettiklerini ifade eden Başkan Şahin, şöyle devam etti:

"Yargıtay'da bu kararın bozulacağına inanıyorum. Onanırsa ve 1 yıl içerisinde aynı cezayı bir kez daha işlersem bu ceza uygulamaya konulacak. Arif Kuran'ın dediği gibi başkanlığımın düşme durumu yok. Kararda 'kamu hizmetlerinden mağdur bırakılmama' ibaresi yer alıyor. Yani ne şimdi ne de önümüzdeki dönemde seçildiğimiz takdirde hiçbir şekilde başkanlığımızın düşme gibi bir durumu yok."

Şahin konuşmasında, Kuran'a yönelik sert eleştirilerde bulundu.

Menemen Belediye binasındaki çelik kasanın oksijen kaynağı yardımıyla açılarak, içindeki 291 bin 14 lira 63 kuruşun çalınmasıyla ilgili "belediye binasında para ve hamiline kesilmiş çek bulundurarak görevini kötüye kullandığı" iddiasıyla Menemen 2. Sulh Ceza Mahkemesinde açılan davada, Şahin'e 6 ay 7 gün hapis cezası verilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber