Erdoğan: 30 Mart, Türkiye için bir milat olmalı

AK Parti’nin seçime lafla değil, eserleriyle girdiğini söyleyen Başbakan Erdoğan, “Şehirlerin yıkıldığına şahit olduk. Ancak yeniden dirilişe ağırlık vermek zorundayız. 30 Mart, Türkiye için bir milat olmalı” dedi.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 06 Aralık 2013 07:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Erdoğan: 30 Mart, Türkiye için bir milat olmalı

NEBAHAT KOÇ

Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen AK Parti Seçim İşleri Başkanlığı Bölge Toplantısı'nda başta İstanbul olmak üzere 21 ilin belediye başkan adayları açıklandı. Bugüne kadar 68 şehri açıklayan Başbakan Erdoğan, geri kalan 13 ili de en kısa zamanda duyuracağını söyledi. Erdoğan'ın adayları açıklamadan önce verdiği önemli mesajlardan öne çıkanlar şöyle:

İSTANBUL TECRÜBEMİZ VAR: AK Parti lafla seçime girmiyor, eserleriyle seçime giriyor, projeleriyle giriyor. AK Parti demokrasinin yerelde başladığına inanmış. 1994'ten itibaren eşsiz bir İstanbul tecrübemiz var.

BELEDİYECİLİK ŞEHRE AŞKTIR: Belediyecilik, diğerlerinin nazarında bir rant kapısı olabilir, bizim nazarımızda sadece millete hizmet kapısıdır. Tıpkı hükümet etme anlayışımızda olduğu gibi belediyecilikte de bizim anlayışımız, kendi cebini, eşinin, dostunun, akrabalarının cebini doldurmak değil, milletin hazinesini doldurmak, yaşanabilir şehirler inşa etmektir.

YARINLARI AYDINLATMALIYIZ: Biz sadece bugüne karşı sorumlu değiliz, biz bugünün şehirlerine, bugünün insanına, bugünün Türkiyesi'ne karşı sorumlu değiliz. Bizler yarını inşa etmenin sorumluluğunu omuzlarımızda taşıyoruz. Öyle adımlar atmalıyız ki, yarınlar aydınlansın.

BÜYÜK MEDENİYET TASAVVURU: Biz şehirlerin yıkıldığına şahit olduk. Yüreklerin, gönüllerin yıkıldığına şahit olduk. Ancak şu andan itibaren yapıma adeta yeniden bir dirilişe ağırlık vermek, bizden sonraki nesillerin yıkıma değil, yeniden inşaya, büyük bir medeniyet tasavvurunun yeniden ihyasına şahit olmalarını tesis etmek zorundayız. 30 Mart, bir milat olmalı Türkiye için, Türk milleti için."

HALİÇ'İ PIRILPIRIL YAPTIK

Temelini benim attığım Başkanımız Kadir Topbaş döneminde tamamlanan Haliç Kongre Merkezi'nin de içinde bulunduğu buraların hali berbattı. Şimdi burada git de daire al bakalım, fiyatlar ne oldu? Şu Haliç'i bu hale getiren AK Parti zihniyetidir, anlayışıdır. Ben, huzurlarınızda Belediye Başkanımız Kadir Bey'e teşekkür ediyorum. Kokan bir CHP zihniyetinden pırıl pırıl bir Haliç'i meydana getirdik.

EŞEK ÖLÜR KALIR SEMERİ İNSAN ÖLÜR KALIR ESERİ

Başbakan Erdoğan, Kadir Topbaş'ın adaylığını açıklarken övgü dolu sözler sarf etti: "Ziya Paşa söylemiş, 'Eşek ölür kalır semeri insan ölür kalır eseri.' Eserler ortada. Bunu anlatmaya vakit yetmez."

İSTANBUL BİZE ÖNCÜLÜK ETTİ

İstanbul insanlarıyla şehri inşa eden ve şehrin inşa ettiği güzel sakinleriyle her zaman bir kutup yıldızı şehir oldu. İstanbul nice şehirlere, medeniyetlere öncülük ettiği kadar AK Parti'nin ilke ve ideallerini, proje ve hedeflerini de şekillendirmiş, bize öncülük etmiş, istikamet çizmiş bir şehirdir. Allah'a hamdolsun İstanbul'u anladığımız için Türkiye'yi, Türkiye'yi anladığımız için İstanbul'u anladık. İstanbul'da başlayacağımız nice projeler var.

SALON HINCA HINÇ DOLDU

Programa İçişleri Bakanı Muammer Güler, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, AB Bakanı Egemen Bağış ve Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ın yanı sıra Türkmedya Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak, işadamı Abdurrahim Albayrak ve Beşiktaş Başkanı Fikret Orman da davetli olarak katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber