Gazi Üniversitesi Kütüphanesi 7 gün 24 saat hizmet verecek

Ankara'da ilk kez bir üniversite kütüphanesinin kapıları 7 gün 24 saat açık olacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Aralık 2013 16:47, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
Gazi Üniversitesi Kütüphanesi 7 gün 24 saat hizmet verecek

Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Büyükberber, yaptığı yazılı açıklamada, üniversitenin, Türkiye'nin en köklü öğretim kurumlarından birisi olduğunu belirtti.

Her zaman öğrenci ihtiyaçlarına odaklı bir üniversite olmanın gururunu yaşadıklarını ifade eden Büyükberber, bilgiye giden tüm engelleri kaldırdıklarını vurguladı.

Büyükberber, Gazi Üniversitesi Merkez Kütüphanesinin, Türkiye'nin en büyük kitap arşivlerinden birisine sahip olduğuna dikkati çekerek, "Ankara'da ilk kez bir üniversite kütüphanesinin kapıları 7 gün 24 saat açık olacak" ifadesini kullandı.

Merkez Kütüphane koleksiyonunda 172 bin 678 kitap, 66 bin 523 ciltli dergi, 12 bin 342 yüksek lisans tezi olmak üzere 251 bin 543 cilt yayını bulunduğuna işaret eden Büyükberber, her yıl koleksiyona 10 ile 15 bin cilt yeni yayın eklendiğini bildirdi.

Büyükberber, kütüphaneye öğrencilerin faydalanabilmesi için yiyecek-içecek makineleri alındığını belirterek, yeni çalışma saatleri nedeniyle kütüphaneye personel takviyesi yapıldığını ve görevlilerin 3 vardiya çalışacaklarını ifade etti.

Merkez Kütüphanesi konferans salonunun sinema salonu olarak da kullanılacağını vurgulayan Büyükberber, burada, en çok izlenen filmlerin gösterime sunulacağını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber