Demir, yeni sınav için ABD modelini inceleyecek

Üniversiteye giriş sisteminde değişikliğe gitmeye hazırlanan MEB, lise notlarının ağırlık kazandığı bir uygulama üzerinde duruyor. Açık uçlu sınav sistemi şimdilik uygulanmayacak. Bu çerçevede uzman bir ekiple ABD'ye gidecek olan ÖSYM Başkanı Ali Demir, ülkedeki sınav sistemini yerinde inceleyecek.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 07 Aralık 2013 11:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Demir, yeni sınav için ABD modelini inceleyecek

ELİF ÖZLEM KARATAŞ

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın üniversiteye giriş sisteminde de değişikliğe gidileceğini açıklamasının ardından ÖSYM harekete geçti. Bu çerçvede ÖSYM Başkanı Ali Demir, yeni sistem arayışı için beraberindeki heyetle Amerika'ya giderek oradaki üniversiteye giriş sistemini inceleyecek. Önümüzdeki hafta itibariyle Amerika'da olacak Demir, burada temaslarda bulunarak yeni sınav sistemini şekillendirecek çalışmalar yapacak. Bu çerçevede getirilecek yeni sistemin, üniversiteye giriş sınavından çok lisedeki notların üniversiteye girişte etkili olacağı bir uygulamaya geçilmesi planlanıyor. ÖSYM'nin üniversiteye giriş sistemi kapsamındaki projelerinden biri de, 2015'e kadar elektronik sınav sistemine geçmek.

BİLGİSAYARLA SINAV

Bu sistemde öğrenciler kağıtla sınav yerine bilgisayarda sınava girecek. Sistemle üniversite adayları randevu alıp yılda birkaç sınava girebilecek. Açık uçlu sınav sistemi ise üniversiteye girişte henüz uygulanmayacak. Yetkililer, açık uçlu sınav sisteminde adım adım ilerleneceğini açıkladı.

Lise notu önemli

Bir öğrencinin herhangi bir Amerikan üniversitesine kabul edilebilmesinde en büyük etkeni, lise eğitimindeki başarısı oynuyor. Bu çerçevede üniversiteler öğrencilerden lise tahsili boyunca aldığı dersleri ve bunlardan aldığı not ortalamasını istiyor. Üniversite için gereken şartlardan bir tanesi de SAT genel yetenek ve bilgi testinden yeterli puan almaktan geçiyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber