'Kurumlar Vergisi Kanunu yetişmezse, sonra mahsup edilir'

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Nisan 2006 11:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Kurumlar Vergisi Kanunu'nu geçici verginin ilk taksitine yetiştirmeye çalışacaklarını, yetişmezse ileride mahsup yoluna gidileceğini belirtti.

Unakıtan, TÜSİAD'ın, OECD tarafından hazırlanan ''Kamu İşletmeleri için Kurumsal Yönetim Rehberi'' konulu raporun tanıtımı için düzenlediği toplantıdan ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bakan Unakıtan, Kurumlar Vergisi Kanun Tasarısı'nın TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda oluşturulan alt komisyonda ele alındığını hatırlatarak, buradaki görüşmelerin bitmek üzere olduğunu söyledi.

Tasarının üst komisyonda da hızlı bir şekilde görüşüleceğini tahmin ettiğini kaydeden Unakıtan, geçici verginin ilk taksitine yetişip yetişmeyeceği konusunda ''Yetiştirmeye gayret ediyoruz, yetişmezse de bundan sonraki taksitlerde mahsup yapılır'' dedi.

Maliye Bakanı, Kurumlar Vergisi düzenlemesinde büyük yatırımların teşvik edilmesine dönük bir hükme yer verilip verilmeyeceğine ilişkin soruyu yanıtlarken de, Maliye Bakanlığı'nın her zaman her alternatif üzerinde çalışma geleneği olan bir bakanlık olduğunu vurguladı.

Unakıtan, ''Ancak her çalışma da ille olacak, yapılacak manasına alınmamalı, olgunlaştıktan sonra bunları kamuoyuyla paylaşırız'' diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber