Kocaeli'de evsiz vatandaşlar barınma merkezine yerleştiriliyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi etkisini artıran soğuk havalarla beraber sokaklarda yaşayan vatandaşları tespit etmeye başladı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Aralık 2013 12:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kocaeli'de evsiz vatandaşlar barınma merkezine yerleştiriliyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi etkisini artıran soğuk havalarla beraber sokaklarda yaşayan vatandaşları tespit etmeye başladı.

Büyükşehir Zabıta ekipleri, hastane acilleri, şehirlerarası otogar, tren garı gibi noktaları karış karış arayarak mağdur vatandaşların olumsuz hava şartlarından etkilenmemesini sağlıyor. Tespit edilen mağdur vatandaşlar Büyükşehir Barınma Merkezi'ne yerleştiriliyor.

Büyükşehir Belediyesi kış aylarıyla birlikte sokakta yaşamak zorunda kalan vatandaşları arama çalışmalarını sıklaştırdı. Büyükşehir Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri tarafından Kocaeli'nin tamamını kapsayan tarama çalışmaları ile mağdur vatandaşların soğuktan donması önleniyor. Arama çalışmaları hastane acilleri, otogarlar, bankamatikler, köprü altları, tren garı gibi noktalarda gerçekleştiriliyor.

Tespit edilen mağdur vatandaşlar Büyükşehir Belediyesi Barınma Merkezi'ne yerleştiriliyor. Halk arasında Garip Evi olarak bilinen merkeze yerleştirilen vatandaşların kalıcı yer bulana kadar her türlü ihtiyacı yerine getiriliyor. Barınma Merkezi'nde üç öğün yemek, barınma, sağlık hizmetleri gibi ihtiyaçları karşılanıyor. Sokakta soğuk hava şartlarından alınıp Barınma Merkezi'nde getirilen ihtiyaç sahibi vatandaşlar böylece sıcak bir yuvaya kavuşmuş oluyor.

Büyükşehir yetkilileri yaşadıkları bölgelerde sokakta yaşamak zorunda kalanları kendilerine bildirmeleri konusunda vatandaşlardan da duyarlılık bekliyor. Bu tür istihbaratlar, Büyükşehir Zabıta Daire Başkanlığı'nın 153 ve Çağrı Merkezi'nin 444 11 41 numaralı telefonlarına bildirilebiliyor. Zor durumda kalan vatandaşlara daha kolay ve hızlı bir şekilde ulaşabileceklerini açıklayan yetkililer kış aylarında hiçbir vatandaşın sokakta kalmaması için çalışmalarını özveriyle yürüttüklerini ifade ediyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber