12 Eylül Referandumunun en somut sonucu

Mustafa Balbay'ın tahliyesi, 12 Eylül 2010 tarihinde yapılan referandumun en somut sonucu olarak değerlendiriliyor

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 09 Aralık 2013 23:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
12 Eylül Referandumunun en somut sonucu

Cumhuriyet yazarı Mustafa Balbay Ergenekon terör örgütüne üye olmaktan dolayı, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince 34 yıl hapse mahkum oldu. Balbay'ın aldığı cezanın temyizi Yargıtay'da devam etmektedir. Yargıtay'daki temyiz sürecinden dolayı ceza kararı henüz tekemmül etmemiştir.

Anayasa Mahkemesi ise geçtiğimiz günlerde, 2008 yılında gözaltına alınan Balbay'ın 5 yıla yaklaşan tutukluluk süresinin hukuk devletine uygun olmadığına karar vermişti. Bu karar sonrasında, Ağır Ceza Mahkemesi tahliye talebini yeniden görüştü ve Balbay'ın tahliyesine karar verdi. Ancak tahliye kararı, Balbay'ın beraat ettiği anlamına gelmemektedir. Balbay Yargıtay sürecinde, tutuksuz olarak yargılanacaktır.

Mustafa Balbay'ın tahliyesi, 12 Eylül 2010 referandumunun en somut sonuçlarından birisi olarak gösteriliyor. Hatırlanacağı üzere, CHP, MHP ve BDP referandumda hayır oyu kullanılmıştı. Ancak, bir CHP Milletvekili olan Balbay, 12 Eylül Referandumunda yer alan Anayasa Mahkemesine bireysel başvuru yolu sayesinde tahliye olabildi.

İŞTE TWİTTERDAKİ BAZI YORUMLAR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber