Microsoft'tan asılsız e-mail uyarısı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Nisan 2006 13:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ASILSIZ E-MAİLLERE DİKKAT

Microsoft Türkiye, son günlerde yoğunlaşan ve Microsoft'un bir deney yaptığından ve mesajı başka adreslere ileten kişilere para ödeneceğinden söz eden mesajın doğruluk payının olmadığını duyurdu

Microsoft'tan yapılan açıklamada, son günlerde Microsoft ile ilgili olarak internette yoğun biçimde dolaşan ve gerçeği yansıtmayan e-posta mesajları konusunda bilgilendirmek amacıyla, açıklamayı gereği duyulduğu belirtildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

?Özellikle son birkaç gündür yoğunlaşan söz konusu mesajlarda, Microsoft'un bir deney yaptığından ve mesajı başka adreslere ileten (forward eden) kişilere para ödeneceğinden söz edilmektedir.

İlgili mesajın doğruluk payı yoktur. Microsoft Corporation söz konusu e-postada iddia edilen bir çalışma içerisinde kesinlikle değildir. Aksine Microsoft, yemleme ile küresel mücadele girişiminde tüketicileri eğitmek, suçluların yasal takibini sağlamak ve yemleme tehdidine karşı teknolojiler geliştirebilmek için yasal merciler, çok sayıda sektör ve hükümetle bir arada çalışmaktadır.

'Hoax' adı da verilen bu tür mesajlar, virüs, ödül, yardım, vb. konulardaki asılsız içerikleriyle heyecan yaratarak kullanıcıların zamanını boşa harcamalarına neden olmaktadır.?

Açıklamada bu yöntemlerin ayrıca, yoğun mesaj zinciri içinde geçen e-posta adreslerini ele geçirerek, daha sonra kullanıcılara istekleri dışında mesajlar göndermeyi amaçlayan kötü niyetli kişiler tarafından da yaygın biçimde kullanıldığı vurgulandı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber